Delegació a Lleida

La Generalitat dóna a conèixer als criadors de porcí brasilers els darrers coneixements i tecnologies que s'apliquen a Catalunya en matèria de benestar animal

query_builder   21 maig 2012 14:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat dóna a conèixer als criadors de porcí brasilers els darrers coneixements i tecnologies que s'apliquen a Catalunya en matèria de benestar animal

 
En la trobada s’han analitzat aquests requisits de la normativa com a factor d’increment de rendibilitat econòmica
 
Ramon Farré valora positivament que professionals d’un dels països amb major producció del món prenguin Catalunya com a referència
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha mantingut aquest matí una trobada amb una representació de l’Associació Brasilera de Criadors de Porcs (Associaçao Brasileira dos Criadores de Suínos, ABCS), encapçalada pel seu president i el gerent, Marcelo Lopes i Fabiano Coser, per donar-los a conèixer les actuacions que s’estan duent a terme a Lleida i a Catalunya en matèria de benestar animal. La delegació brasilera incorpora investigadors de la Universitat de Brasilia, amb Xavier Josemar al capdavant.
 
En el transcurs de la reunió, a la qual també hi han participat l’assessor en Polítiques Econòmiques en l’àmbit agrari i rural de l’Oficina del president, Jordi Ciuraneta, i el diputat al Parlament català Antoni Balasch, el grup brasiler s’ha mostrat molt interessat en el model de treball i de gestió del porcí que es du a terme a Catalunya. Concretament, les noves possibilitats que s’obren en relació a la selecció, gestió i control de rendiments gràcies als sistemes de benestar animal.
 
En aquest sentit, una de les qüestions que s’han tractat en la trobada ha estat el model de relació entre els centres productors i les unitats d’investigació de la  Universitat de Lleida, que permet l’assoliment d’un nivell punter en la producció porcina. Farré i Ciuraneta han explicat als criadors brasilers que els avenços en la gestió i en les aplicacions tecnològiques que genera aquesta simbiosi permanent entre els productors i els centres de recerca són imprescindibles per a què l’atenció al benestar animal esdevingui un factor d’augment de rendibilitat econòmica de les explotacions.
 
Ramon Farré ha valorat positivament el fet que “un país que se situa entre el quart i el cinquè productor de porcí mundial com és Brasil prengui Catalunya com a referent del que són les tendències més avançades en integració i producció porcina”. Farré ha destacat també la importància dels contactes com el d’avui per a la transferència de know how i de tecnologia. “No n’hi ha prou amb ser punters, també hem de saber exportar el coneixement i les tecnologies que l’apliquen”, ha dit.
 
Un cop finalitzada la reunió, la delegació brasilera ha visitat la granja Albesa Ramadera, dissenyada amb plena adaptació als requisits de la normativa sobre benestar animal i amb aplicació intensiva d’eines tecnològiques i informàtiques per a la gestió de la reproducció, la genètica, la gestació, l’alimentació o la bioseguretat, entre altres.

1  

Fitxers adjunts

Trobada de Ramon Farré i Jordi Ciuraneta amb l'Associació Brasilera de Criadors de Porcs

Trobada de Ramon Farré i Jordi Ciuraneta amb l'Associació Brasilera de Criadors de Porcs
JPG | 1055