Justícia

El Departament de Justícia dóna a conèixer l'experiència catalana en la gestió de les competències en justícia a una delegació de Flandes

query_builder   21 maig 2012 14:15

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia dóna a conèixer l'experiència catalana en la gestió de les competències en justícia a una delegació de Flandes

Departament de Justícia
Una delegació de Flandes, encapçalada pel viceministre president de Flandes i ministre d’Afers Administratius, Govern Local i Provincial, Integració Cívica i Turisme, Geert Bourgeois, s’ha entrevistat avui amb el secretari general del Departament de Justícia, Jaume Erruz, i altres responsables del Departament, amb l’objectiu de conèixer l’experiència catalana en la gestió de competències en l’àmbit de l’Administració de justícia, el dret civil català i l’execució penal.
 
La reunió s’emmarca en la visita que la delegació del Govern flamenc fa aquests dies a Barcelona, en el decurs de la qual es reunirà també amb altres membres del Consell Executiu.
 
Concretament, la trobada d’aquest matí ha servit perquè el ministre president obtingués una visió global de la gestió dels àmbits d’actuació del Departament, la seva organització i els reptes de futur. La delegació s’ha interessat per les competències de la Generalitat en matèria de personal i mitjans materials al servei de l’Administració de justícia, així com la responsabilitat del Govern català en l’organització i la gestió de les oficines judicials i els seus òrgans de suport. Han manifestat també interès pel model català d’execució penal i per les singularitats del dret privat propi de Catalunya, la seva creació i aplicació.