Institut Català de les Dones

La presidenta de l'ICD demana que es respectin les estructures de treball en xarxa i territorial de Catalunya en la lluita contra la violencia masclista

query_builder   21 maig 2012 17:27

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'ICD demana que es respectin les estructures de treball en xarxa i territorial de Catalunya en la lluita contra la violencia masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha demanat aquest matí a Madrid que “es respectin les estructures de treball en xarxa i territorial de Catalunya en la lluita contra la violència masclista”. Gatell ha fet aquesta intervenció en el marc de la Comissió Sectorial d'Igualtat que organitza el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.
 
En la reunió s’ha creat el Grup de treball de la Estrategia Nacional  para la eradicación de la Violencia de Género, que basarà la seva actuació en la prevenció i la sensibilització, el treball en xarxa i l’atenció als menors. Sobre aquesta nova estratègia Gatell ha advertit de la voluntat homogeneïtzadora pel que fa a tot el territori de l’Estat de les accions i del punt de partida d’aquesta estratègia nacional.
 
En aquest sentit ha expressat que “caldrà parar atenció a què significa aquesta homogeneïtzació que es vol aplicar i que aquest matí no han explicat ja que a Catalunya tenim una estructura de treball en xarxa en la lluita contra la violència masclista que ens ve definida per una llei pròpia i les actuacions que desenvolupem també les decidim a Catalunya doncs cada territori és sobirà en les seves polítiques públiques”.
 
Gatell també ha demanat que es faci una modificació dels criteris de distribució del Fons de l’Estat que es distribueix entre les Comunitats Autònomes (CCAA) per a l’assistència social integral a víctimes de violència masclista en el sentit d’avançar en un repartiment proporcional al cost de la vida i la població. Actualment hi ha algunes partides d’aquests fons que s’atorguen a parts iguals entre totes les comunitats autònomes.