Oficina del President

Vic

El president demana una major coresponsabilitat per mantenir un sistema universitari de qualitat i fer-lo sostenible

query_builder   21 maig 2012 17:48

event_note Nota de premsa

El president demana una major coresponsabilitat per mantenir un sistema universitari de qualitat i fer-lo sostenible

El president Mas durant l'acte commemoratiu
El president durant l'acte commemoratiu
 
  • El president Mas apunta la possibilitat que Catalunya es converteixi en un gran districte universitari europeu
  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 15è aniversari de la Universitat de Vic
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat avui a una “major coresponsabilitat” per tal de “protegir, mantenir, fer créixer i evolucionar el sistema universitari de qualitat” de què disposa Catalunya.
En el decurs de l’acte de celebració del 15è aniversari de la Universitat de Vic, el cap de l’Executiu ha assegurat que “ens interessa que el sistema sigui sostenible i que no perdi ni amplada territorial ni qualitat intrínseca” i ha advertit que ha de tenir en compte un objectiu que considera prioritari “que ningú pugui deixar d'estar en una universitat per problemes econòmics o de renda”.   Així, el president ha subratllat la necessitat d’un “programa de beques potent” per tal que tothom tingui assegurat l’accés a la universitat del país en funció del seu esforç, del seu talent i dels seus objectius vitals.
En aquest context, el president Mas ha reconegut que “això no s’accepta gens fàcilment”, però ha alertat de la necessitat d’una major coresponsabilitat per fer viable el sistema universitari català.  
El president de la Generalitat ha presidit avui l’acte de celebració del 15è aniversari de la Universitat de Vic, acompanyat del rector, Jordi Montaña, i de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i durant el qual Josep Anzizu, membre del Consell Consultiu d’aquesta universitat i del patronat de la Fundació EADA, ha pronunciat la conferència  sobre les "Reflexions sobre la dimensió i l'eficiència de les universitats". A l’acte també hi han estat presents l’expresident Pasqual Maragall i el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, entre d’altres autoritats.
En el decurs de la seva intervenció el cap de l’Executiu ha volgut insistir en la necessitat d’obrir la universitat a l’exterior i ha situat com a objectiu de país “la possibilitar de plantejar-se que Catalunya es converteixi en un gran districte universitari europeu”. I, en aquest sentit, s’ha mostrat convençut que el sistema universitari català pot ser atractiu per a estudiants estrangers que vinguin a Catalunya i l’ajudin a ser sostenible.
 
Finalment, el president també ha posat en relleu la importància de consolidar un “sistema universitari català potent” i ha recordat que “l’evolució i la qualitat del model productiu del nostre país també depèn en bona part de la universitat”.

1  

Imatges

El president Mas durant l'acte commemoratiu

El president Mas durant l'acte commemoratiu 28

1  

Fitxers adjunts

El president Mas amb els castellers de la Universitat

El president Mas amb els castellers de la Universitat
JPG | 912