Oficina del President

Beca FERO

President Mas: "En una època en què els pressupostos públics no poden arribar a tot arreu, la coresponsabilitat de la societat és primordial"

query_builder   21 maig 2012 22:56

event_note Nota de premsa

President Mas: "En una època en què els pressupostos públics no poden arribar a tot arreu, la coresponsabilitat de la societat és primordial"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest nit l’acte d’entrega de la 4a Beca de la Fundació d’Investigació Oncològica FERO
El president Mas ha presidit l'entrega de la 4a beca FERO
El president Mas ha presidit l'entrega de la 4a beca FERO
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que en moments complicats com els actuals, en què “els pressupostos públics no poden arribar a tot arreu, la coresponsabilitat i el colideratge de la societat és primordial”. El cap de l’Executiu s’ha felicitat que a Catalunya aquesta actitud “es dóna i molt” i ha assegurat que “això també és un motiu de confiança i esperança”.
 
El president ha dit aquestes paraules en l’acte d’entrega de la 4a Beca de la Fundació d’Investigació Oncològica FERO, entitat sense ànim de lucre creada pel doctor Josep Baselga, director científic de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron i director de la Divisió d’Oncologia i Hematologia del Massachussets General Hospital.
 
Durant el seu discurs, Artur Mas ha remarcat que “hi ha una gran diferència entre el que es diu i el que es fa”, perquè “el que es palpa al país crida a tenir una confiança i una esperança molt superiors a si només estem pendents del que es diu”.
 
Com a prova de la feina ben feta, el president ha citat “la recerca, la investigació i la formació”, assegurant que a Catalunya hi ha projectes i iniciatives “que estan cridades a tenir, en els propers anys, una projecció de molta solidesa”.
 
Per últim, el cap de l’Executiu ha volgut agrair la feina del doctor Baselga i “el seu compromís de seguir lligat al nostre país“, ja que, tot i tenir “una projecció internacional de primer nivell, que és apreciada i reconeguda fora, no vol deixar les bones arrels i llavors que va plantar a Catalunya”.
 
Enguany, la beca de FERO ha recaigut en el doctor Héctor G. Palmer, de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO). Dotada amb 70.000 euros, la beca impulsarà el projecte del doctor Palmer, consistent a investigar els mecanismes moleculars responsables de la progressió del càncer de còlon, una malaltia que afecta 600.000 persones l’any i que és la segona causa de mort per càncer al món.
 
La cerimònia d’entrega ha tingut lloc aquesta nit al Teatre Nacional de Catalunya, en un acte on, a més del president, també hi han assistit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i els membres del patronat de FERO.

2  

Imatges

El president Mas amb el Dr. Héctor G. Palmer, guanyador de la 4a Beca FERO

El president Mas amb el Dr. Héctor G. Palmer, guanyador de la 4a Beca FERO 931

Intervenció del president Mas

Intervenció del president Mas 428