Oficina del President

El president Mas amb la vídua de Tàpies

El president Mas destaca "el compromís de Tàpies amb Catalunya" i la seva "contribució notable a aquesta terra de talent"

query_builder   21 maig 2012 21:21

event_note Nota de premsa

El president Mas destaca "el compromís de Tàpies amb Catalunya" i la seva "contribució notable a aquesta terra de talent"

  • El cap de l’Executiu ha participat aquesta tarda en l’homenatge institucional a Antoni Tàpies
 
  • Artur Mas subratlla la “modèstia i humilitat” de l’artista, malgrat “el seu gran talent i capacitat creativa”
El president Mas amb la vídua d'Antoni Tàpies, Teresa Barba
El president Mas amb la vídua d'Antoni Tàpies, Teresa Barba
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquesta tarda en l’homenatge institucional a Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012), durant el qual ha destacat el seu “compromís amb el país” i la seva “contribució notable a aquesta terra de talent que és Catalunya”.
 
El cap de l’Executiu ha recordat la visita que va fer al domicili d’Antoni Tàpies, juntament amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, pocs mesos abans de la mort de l’artista. Ha remarcat que va mantenir una conversa “tranquil·la i distesa, però humana, tendra i lúcida” amb Tàpies. Artur Mas ha subratllat la “modèstia i humilitat” de l’artista, malgrat “el seu gran talent i capacitat creativa” i ha assenyalat que aquesta combinació “sempre és sinònim d’una gran saviesa”.
 
El president ha recordat Antoni Tàpies com una persona “compromesa” amb la feina, amb la cultura, amb la democràcia, amb la llibertat, amb el seu país i amb la seva família. També ha assenyalat que Catalunya, malgrat ser un país petit, “és capaç de generar individualitats de talent de primeríssim nivell, també internacional”.
                    
Artur Mas també ha remarcat la contribució d’Antoni Tàpies a fer de Barcelona una capital i de Catalunya un país “no mb l'exercici del poder o la inversió de recursos públics, sinó de creativitat i d’iniciativa”. “Val la pena recordar que quan de vegades el poder polític falla i els recursos no poden ser-hi, aquells que poden sobreviure i projectar-se d’una manera significativa són els que conserven, retenen i projecten el seu talent, la seva creativitat i la seva iniciativa”, ha reblat.
 
En l’acte d’homenatge, que ha tingut lloc a la seu de la Fundació Antoni Tàpies a Barcelona, també hi han participat els prínceps d’Astúries i de Girona; el ministre de Cultura, José Ignacio Wert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el fill de l’artista, Miquel Tàpies, i la directora de la Fundació, Laurence Rassel, entre d’altres. També hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
 
L’homenatge forma part d’un seguit d’actes que la Fundació Antoni Tàpies ha organitzat per recordar la trajectòria de l’artista i que inclouen exposicions i conferències.
 

1  

Imatges

President i Teresa Barba

President i Teresa Barba 795