Justícia

El CEJFE acull el II Congrés Internacional EDO 2012: "Gestió del coneixement i desenvolupament organitzatiu: formació i formació corporativa"

query_builder   22 maig 2012 11:27

event_note Nota de premsa

El CEJFE acull el II Congrés Internacional EDO 2012: "Gestió del coneixement i desenvolupament organitzatiu: formació i formació corporativa"

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) va acollir els dies 23, 24 i 25 de maig el II Congrés Internacional EDO 2012 “Gestió del coneixement i desenvolupament organitzatiu: formació i formació corporativa". El Congrés ha constituït una activitat acadèmica de caràcter internacional que s’organitza amb l’objectiu principal d’afavorir l’anàlisi i el debat sobre la realitat i les perspectives de la formació a les organitzacions, fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en l’ús de les xarxes socials virtuals en ambients organitzatius i promoure línies de treball conjuntes entre el sector públic i privat, establint vincles i línies de treball per al desenvolupament de noves modalitats formatives a les organitzacions.
 
Durant els tres dies s'han reunit ècnics de recursos humans, tècnics de formació, docents, investigadors universitaris i responsables de direcció i gestió de centres de formació que treballen en organitzacions públiques, empreses i altres institucions, interessats en la gestió del coneixement, la formació corporativa i el desenvolupament organitzatiu. Així, especialistes de diferents països han aportat una visió actualitzada i innovadora sobre el coneixement i les diferents metodologies de formació i aprenentatge, mitjançant cinc conferències planificades durant el transcurs del Congrés:
 
1. “L'aprenentatge social i en el lloc de treball des de l'òptica del 70:20:10”, a càrrec de Charles Jennings, pensador líder i professional de les àrees de millora del rendiment, gestió del canvi, i aprenentatge. Director general de Duntroon Associates.
 
2. “L'aprenentatge en el marc de la societat en xarxa”, a càrrec de Javier Echeverría, professor i investigador d’Ikerbasque (Fundació basca per a la ciència), del Departament de Sociologia de la Universitat del País Basc.
 
3. “Les organitzacions són una conversa”, a càrrec de David Gurteen, consultor independent de gestió de coneixement, creador de Gurteen Knowledge Community, comunitat d'aprenentatge global de més de 18.000 persones en 160 països.
 
4. “Els clústers i la gerència del coneixement”, a càrrec de Mónica de Arteche, professora d’UADE - Universitat Argentina de l’Empresa.
 
5. “L’aprenentatge informal que es produeix en el lloc de treball”, a càrrec de Victoria Marsick, professora d’educació d’Adult & Organizational Learning, del Departament d'Organització i Lideratge de la Universitat de Colúmbia.
 
D'altra banda, s'han realitzat dotze simposis presentats per grups d'especialistes, docents i investigadors, en relació amb els temes de les conferències. També s'ha dedicat un espai a les presentacions d'aportacions individuals o de grups de recerca. 
 
Treball conjunt del CEJFE i la UAB
 
El certamen ha estat coorganitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, del Departament de Justícia, i l'Equip de Desenvolupament Organitzacional, del Departament de Pedagogia Aplicada  de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada treballa des de fa alguns anys aspectes vinculats al desenvolupament de noves metodologies formatives per millorar els aprenentatges en el marc de l’Administració pública i vincular-los a l’eficiència.
 
Per la seva banda, l’Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO) de la Universitat Autònoma de Barcelona vincula la docència i investigació que duu a terme amb l’anàlisi de les dinàmiques de desenvolupament de les organitzacions en general i de les educatives en particular.