Delegació a Girona

La Generalitat presenta als ajuntaments gironins l'actualització del pla Infocat i del pla Inuncat

El delegat del Govern també ha donat a conèixer, com a novetat, la proposta de mesures recomanades a les platges

query_builder   23 maig 2012 13:31

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta als ajuntaments gironins l'actualització del pla Infocat i del pla Inuncat

El delegat del Govern també ha donat a conèixer, com a novetat, la proposta de mesures recomanades a les platges

Presentació del Pla Infocat i Inuncat
Presentació del Pla Infocat i Inuncat
El delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, ha presentat aquest matí als alcaldes i alcaldesses gironins les novetats del pla Infocat i del pla Inuncat. A la sessió, que se celebra just abans de l’inici de la campanya d’estiu, també hi han estat presents el responsable de Protecció Civil a Girona, Antoni Güell; el cap de la Regió d’Emergències, Enric Cano; el cap de la Regió Policial, Joaquim Belenguer; el cap d’Agents Rurals, Ignasi Dalmases, i el responsable del SEM, Jaume Heredia.
 
Aquest any, i com a novetat, també s’han presentat les mesures per millorar la seguretat a les platges catalanes. La Direcció General de Protecció Civil i els representants al grup de treball específic de mesures de seguretat i protecció a les platges i llocs de bany de Catalunya han elaborat un llistat amb el mínim de mesures de seguretat recomanades a les platges.
 
El Grup de treball de mesures de seguretat i protecció a les platges i llocs de bany de Catalunya està format pels organismes que tenen implicació directa en la gestió de les platges: Federació Catalana de Salvament i Socorrisme, l’Associació d’Empreses Catalanes de Salvament Aquàtic, la Creu Roja de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i la Direcció General de Protecció Civil.
 
En la sessió s’ha informat que de cara al proper any, el 2013, el Grup de treball ha establert la preparació d’un projecte de decret, que regularà de forma integral la seguretat a les platges i que incorporarà les mesures preventives.
 
A més d’aquestes dues línies bàsiques d’actuació, el projecte d’establir un marc legal clar i uniforme relacionat amb la seguretat de les platges, s’està treballant també en el disseny i execució d’una campanya informativa destinada a la sensibilització de la població tant autòctona com turística, que sovint desconeix dades com el codi semafòric de les banderes o que el telèfon d’emergències és el 112.
 
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha destacat la importància de millorar la seguretat a les platges i ha fet una crida “al civisme i a la responsabilitat per part de tots ara que s’acosta l’estiu”. Finalment, ha volgut reiterar l’esforç i “la professionalitat dels cossos de la Generalitat de Catalunya, Mossos, Bombers, Agents Rurals, SEM i també voluntaris en la millora de la seguretat i la protecció de tots els ciutadans.”
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la sessió

Una imatge de la sessió
JPG | 709

Una altra imatge de la sessió

Una altra imatge de la sessió
JPG | 842