Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

"Menys normes i més fàcils d'acomplir"

El delegat del Govern a Barcelona va explicar les lleis òmnibus a Vilanova i la Geltrú

query_builder   23 maig 2012 16:43

event_note Nota de premsa

"Menys normes i més fàcils d'acomplir"

El delegat del Govern a Barcelona va explicar les lleis òmnibus a Vilanova i la Geltrú

Vilanova va acollir ahir al vespre un acte de presentació de les lleis òmnibus per part del delegat del Govern a la demarcació de Barcelona, Salvador Jorba. El delegat va explicar exemples concrets d’aplicació de les lleis òmnibus com a eina dinamitzadora de l’economia del país. Va estar acompanyat per l’alcaldessa, Neus Lloveras, i el diputat al Parlament i regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras.
Generalitat de Catalunya
Intervenció del diputat Gerard Figueres, amb el delegat
 
A la sala de la biblioteca del Museu Víctor Balaguer, davant d’empresaris, professionals, alcaldes i regidors de la comarca del Garraf, Jorba va exposar un seguit de casos pràctics en què són d’aplicació les novetats normatives que aporten les lleis òmnibus per incentivar la recuperació econòmica. Menys normes i més fàcils d’acomplir –va dir, i va aclarir que “aquestes lleis no són un objectiu, sinó un pas per a la reactivació econòmica del país”.
 
Figueras va qualificar les lleis òmnibus com "un bon servei que la política pot fer a la societat, perquè –va remarcar, posa les coses fàcils". L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va agrair la iniciativa de la delegació del Govern de presentar en diferents municipis les lleis, i va valorar-les especialment "pel que suposen de simplificació normativa i promoció de l'activitat econòmica". 

D’entre els elements d’incentiu econòmic que les òmnibus contenen, el delegat també va subratllar la superació de l’habitual règim d’autorització administrativa, per una altra manera de funcionar basada en la comunicació prèvia. Així mateix va manifestar la seva confiança en que els ajuntaments i administracions públiques locals adaptaran els seus protocols de control a aquesta normativa, més simple i dirigida a agilitzar l’empreneduria i la reactivació econòmica.
 
 
Reconeixement del sector productiu
En el discurs de cloenda, Jorba va destacar que aquestes lleis que impulsa el Govern són fruit del reconeixement del paper clau que té el sector productiu en la recuperació econòmica del país, i va reclamar l’atenció dels mitjans de comunicació i la seva capacitat per fer-se ressò de la transcendència dels canvis que la nova normativa anirà produint arreu.
 
Les cinc lleis òmnibus simplifiquen abastament la complexitat que representaven 96, i abasta transversalment diferents àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari, cultural, i de seguretat.  La nova regulació respon al triple objectiu d’austeritat, aprimament i agilitat en què es fonamenta l’acció del Govern de la Generalitat. A més, aquest resultat normatiu ha estat fruit del consens amb els principals representants dels actors productius del país: Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa.
 
La pròxima convocatòria de la campanya de difusió que fa la Delegació del Govern a Barcelona es preveu a Sant Cugat del Vallès el pròxim 14 de juny, i comptarà amb la participació de l’alcaldessa Mercè Conesa i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

1  

Imatges

Un moment de la intervenció del delegat

Un moment de la intervenció del delegat 18