Territori

L'Agència de Residus adjudica a 8 empreses la gestió dels residus especials domèstics

· El nou model permetrà guanyar en qualitat, preu i proximitat territorial

query_builder   24 maig 2012 10:13

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus adjudica a 8 empreses la gestió dels residus especials domèstics

· El nou model permetrà guanyar en qualitat, preu i proximitat territorial

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha finalitzat el procés de selecció de les empreses que gestionaran els residus especials domèstics procedents de les deixalleries, és a dir, les restes de pintures, dissolvents, vernissos, aerosols i cosmètics que la ciutadania aporta en petites quantitats a aquestes instal·lacions. El servei s’ha adjudicat a un total de 8 empreses, fet que permetrà millorar la recollida i gestió dels residus especials. Fins ara el servei es realitzava a través d’una única empresa. Aquest canvi de model permetrà guanyar en qualitat, preu i proximitat territorial.
 
Aquest procés és la finalització de l’acord marc que van signar el juliol de 2011 l’ARC, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, en el qual es definien les bases per a la gestió dels residus especials municipals que es recullen a les deixalleries de Catalunya.
 
A partir d’ara els ens locals que són titulars de deixalleries es poden adherir a l’acord marc i seleccionar a una de les 8 empreses. Això els permetrà triar aquella que els ofereixi un servei més òptim i milloraran, així, la gestió dels residus especials municipals.
 
L’aplicació d’aquest concurs representa una inversió econòmica de 8.000.000 € per a un període de 2 anys, i comporta un impuls important per al sector privat de gestió de residus, així com per a la creació de llocs de treball.
 
A data d’avui a Catalunya hi ha 358 deixalleries en funcionament. Algunes d’elles, però, per les seves dimensions, no poden acumular quantitats importants de residus. Això fa que aquestes restes de pintures, vernissos, dissolvents i altres residus especials es traslladin a una de més gran que fa de base. Per aquest motiu el número de deixalleries a les quals s’hauria de donar aquest servei seria unes 330.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 44