Direcció General de Comunicació

Cleries

El Govern destinarà enguany 182,4 milions per al finançament de serveis socials, programes de benestar social i polítiques d'igualtat

query_builder   24 maig 2012 14:37

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà enguany 182,4 milions per al finançament de serveis socials, programes de benestar social i polítiques d'igualtat

  • El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el president de l’ACM i el president de la FMC han signat l’Acord marc que defineix els criteris d'aquesta cooperació interadministrativa per a la prestació de serveis socials, programes de benestar social i polítiques d’igualtat
Cleries
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manel Bustos, han signat l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015. Aquest 2012 es preveu destinar 182.496.988,09 euros al finançament dels serveis socials locals i comarcals.
 
El conseller Cleries ha explicat que ja s’ha començat a signar amb els ens locals supramunicipals, els consells comarcals i els ajuntaments de més de 20.000 habitants els contractes programa que fixen l’aportació d’ambdues Administracions. “La setmana passada vàrem signar els contractes per aquest any amb el Conselh Generau d’Aran i el Consell Comarcal del Pallars Jussà i demà signarem els de les Terres de l’Ebre i les comarques de Tarragona”, ha dit el conseller.
 
El conseller ha destacat que el nou Acord marc “permet l’establiment d’acords quadriennals i, això garanteix més estabilitat pels ens locals i comarcals”. El 6 de març passat el Govern de la Generalitat ja va aprovar autoritzar al Departament a realitzar una despesa de gairebé 700 milions d’euros durant els propers quatre anys destinats a finançar tots aquests serveis. Aquest primer any s’hi destinarà un import de 182,4 milions d’euros que es dedicaran a serveis socials bàsics i a serveis especialitzats adreçats a polítiques d’igualtat, famílies amb infants de curta edat, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre altres.
 
Cooperació entre les associacions municipalistes i el Departament
 
El conseller Cleries ha destacat la bona col·laboració entre el Departament i l’ACM i la FMC i ha afirmat que el nou Acord marc “ha estat resultat del pacte i l’acord entre totes les parts implicades”. En aquest sentit, Cleries s’ha mostrat convençut que el contracte programa és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. “A través d’aquesta fórmula els ajuntaments, els consorcis i els consells comarcals reben el finançament que els hi correspon de la Generalitat i ho fan segons uns sistema de transferència en les condicions fixades per la llei, no en un marc de subvenció com es feia anteriorment i, això els ofereix més estabilitat”, ha dit el conseller.
 
El finançament dels ens locals i comarcals a través del contracte programa també millora l’optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d’un sistema més sostenible.