Institut Català de les Dones

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones es reuneix amb el Consell Consultiu de les Dones del Baix Ebre

query_builder   24 maig 2012 15:35

event_note Nota de premsa

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones es reuneix amb el Consell Consultiu de les Dones del Baix Ebre

Moment de la reunió
Reunió amb el Consell Consultiu de les Dones del Baix Ebre
La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, va mantenir ahir al vespre una reunió amb representants de les entitats de dones de la comarca del Baix Ebre que participen a través del Consell Consultiu de les Dones d’aquesta comarca.
L’objectiu de la reunió, en la qual també hi va participar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, era impulsar la participació de les entitats de dones. En aquest sentit, Carme Valls, va explicar a les representants de les entitats de dones la importància d’augmentar la incidència de les entitats de dones i el “valor per a tota la societat que té que les dones expressin les seves opinions i siguin escoltades a tots els nivells de l’organització de la nostra societat”.
 
Carme Valls coordina el desplegament de les polítiques per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del Govern de la Generalitat i dóna suport a les polítiques locals de dones. També és responsable de l’impuls i la dinamització de l’associacionisme femení amb l’objectiu de promoure la participació social de les entitats de dones.
 
A Catalunya actualment hi ha més de mil associacions de dones. Territorialment es troben distribuïdes de la següent manera: 633 a Barcelona, (275 de les quals tenen seu a la ciutat de Barcelona); 87 a les comarques gironines; 203 a les comarques de Lleida; 129 a les comarques de Tarragona i prop de 70 a les de Terres de l’Ebre.
 
La promoció de la participació de les dones en tots els àmbits i la seva visibilització com a agents socials; el foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i la lluita contra la violència masclista, són les línies estratègiques de l’acció de l’Institut Català de les Dones.