Esport

El secretari general de l'Esport anima l'equip de l'INEF Barcelona-Catalunya de gimnàstica estètica de cara al Campionat del Món de Cartagena

query_builder   22 maig 2012 19:58

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport anima l'equip de l'INEF Barcelona-Catalunya de gimnàstica estètica de cara al Campionat del Món de Cartagena

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha rebut avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, l’equip de l'INEF Barcelona-Catalunya de gimnàstica estètica, que disputarà el Campionat del Món, a Cartagena, els propers 26 i 27 de maig. Ivan Tibau ha desitjat molta sort a les gimnastes, tot desitjant que “lluiteu al màxim, defensant els colors de Catalunya, per fer-ho el millor possible”.
sge
Foto: Jordi López
Ivan Tibau ha estat acompanyat pel president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, i les gimnastes de l’equip, que es van guanyar la plaça per al Mundial amb el segon lloc assolit al Campionat d’Espanya celebrat a Sant Cugat del Vallès. El secretari general de l’Esport ha afegit que, com qualsevol esport, la gimnàstica estètica necessita un referent i “vosaltres ho sou”. La participació al Mundial, ha dit, “ens obre una porta més a la projecció internacional del nostre esport” i ha afegit que “competir amb els millors d’aquest esport ajudarà a promoure’l i a augmentar el nivell a casa nostra, on la Federació Catalana fa una gran feina”.
 
Per la seva banda, Xavier March, s’ha mostrat convençut del nivell del combinat català i que “deixarà ben alt el nom de Catalunya”, a la vegada que ha agraït el suport del Govern a aquesta disciplina. Per part de les gimnastes, Ruth Cantero ha confiat que l’INEFC Barcelona-Catalunya pot aspirar a la setena plaça, que seria la millor posició en un Mundial i “suposaria una satisfacció per l’equip i per Catalunya”, després d’una temporada en què s’han posicionat “en els primers llocs a nivell estatal”.
 
L’equip està format per les gimnastes Anna Barba, Alba Ariño, Paola Busso, Ruth Cantero, Cristina Escartín, Meritxell Font i Diana Mora, juntament amb les entrenadores són Gisela Gòrriz i Isabel Tapias. L’equip de l'INEF Barcelona-Catalunya de gimnàstica estètica va ser primer equip de l’Estat a participar en un mundial de gimnàstica estètica el 2003, i des de llavors la seva presència internacional ha estat habitual, actuant com a selecció catalana per primer cop l’any 2008.
 
L’equip català competeix sota el paraigües de la Federació Catalana de Gimnàstica en una disciplina, la gimnàstica estètica, que està regulada per la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup. La Federació Catalana va incorporar-la el 2005 com a nova modalitat gimnàstica i va començar a divulgar-la i promocionar-la.
 
La Gimnàstica Estètica de Grup té el seu origen a Finlàndia on actualment té molta tradició. Aquesta pràctica esportiva té molta similitud amb la gimnàstica rítmica (coreografies, moviments tècnics, harmonia, coordinació, ritme, plasticitat, etc.), tot i que només es fa en conjunt (grup de 6 a 10 gimnastes).

1  

Imatges

Fotografia (Autor: Jordi López)

Fotografia (Autor: Jordi López) 394