Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Avui, 24 de Maig, Dia Europeu dels Parcs

El Departament d'Agricultura celebra el Dia Europeu dels Parcs

query_builder   24 maig 2012 14:54

event_note Nota de premsa

Avui, 24 de Maig, Dia Europeu dels Parcs

El Departament d'Agricultura celebra el Dia Europeu dels Parcs

Fotografia del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Fotografia del Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza una sèrie d’activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs que se celebra el 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la creació del primer parc natural europeu l’any 1909, a Suècia. Així, des de 1999, els membres de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa organitzen activitats al voltant d'aquest dia (o en dies propers) a les àrees protegides amb l'objectiu de fomentar-ne el coneixement.
 
Els Parcs de Catalunya ofereixen, durant aquest cap de setmana, un ampli ventall de propostes per commemorar aquesta Diada europea: excursions guiades, activitats per a la canalla, xerrades informatives...
 
Parc Natural del Delta de l’Ebre
 
-       La ruta de les llacunes. Sortida amb bicicleta d’un dia per conèixer a fons les basses de l’Encanyissada i la Tancada, aprofitant la xarxa de carrils bici que connecten totes dues zones. Dissabte, 26 de maig. Trobada a la Casa de Fusta a les 10 h. Inscripcions i informació: 977 482 181. Activitat gratuïta.
 
-       Jornada de portes obertes a l’Ecomuseu i la Casa de Fusta. Entrada gratuïta a les exposicions. Dissabte, 26 de maig. Horaris de 10 a 14 h i de 15 a 19 h.
 
-       Safari fotogràfic: sortida del sol i observació d’ocells al Goleró i la badia del Fangar. Punt de trobada a les 6 h a l’Ecomuseu, finalització a les 11 h. Diumenge, 27 de maig. Informació i inscripcions: 977 482 181 /  977 489 679. Activitat gratuïta. Darreres places.
 
El Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
 
-     Festa del Parc Natural, del 25 al 27 de maig, a l'Estartit, Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Podeu trobar-hi exposicions, mercats, botigues al carrer, fotografia, tallers i molt més!
Títol: Apropa't al Parc. Festa del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
Programa: consulteu el web.
Lloc: l'Estartit.
 
Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
 
-     Passejada, diumenge, 27 de maig, a Castelló d'Empúries, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. En commemoració del 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, Aiguamolls i Cap de Creus us conviden a descobrir el nostre territori a través d'una sortida guiada amb lectura de textos, tast de productes de la terra, etc.
Programa: a les 9 h, quedarem a l'Institut de Castelló d'Empúries per agafar l'autocar que ens portarà a Sant Pere de Rodes.
Des d’allà, pujarem a Sant Salvador i baixarem cap a Mas Ventós fins a arribar a Pau, on el celler Empordàlia ens convida a fer un tast; dinarem i continuarem el passeig fins a Castelló d'Empúries (lloc d'inici).
Cadascú ha de portar el dinar.
Preu: 4,50 euros; coincidint amb la Marató per la pobresa, es recolliran de manera voluntària les aportacions que les persones participants vulguin fer-hi.
Informació i inscripcions: al Parc Natural de Cap de Creus, 972 19 31 91, o bé pncapdecreus@gencat.cat.
Organitza: Parc Natural de Cap de Creus i Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
Hi col·labora: Empordàlia.
-     Sessió Contecològics, per a petits i grans. Diumenge 27, a les 11:40 h, a les Closes del Cortalet.
 
Parc Natural de l’Alt Pirineu
 
-     Senderisme interpretatiu, 27 de maig, a l’Alt Urgell, PN de l’Alt Pirineu. Itinerari forestal on s’exposaran les actuacions fetes al voltant de la casa forestal de Pallerols i el seu entorn.
Títol: Dia Europeu dels Parcs.
Lloc: l’Alt Urgell.
Preu: gratuït, però cal inscripció prèvia a Turisme de la Seu (973 351511) i Turisme del Consell Comarcal (973 353112), fins a les 14 h del dia anterior a la sortida.
Programa: la casa forestal de Pallerols serà el punt de partida d’aquest bonic itinerari que, a part de descobrir un entorn excepcional, s’aprofitarà per donar a conèixer la feina que duu a terme el Parc Natural de l’Alt Pirineu amb motiu del Dia Europeu dels Parcs.
Organitzador: Parc Natural de l’Alt Pirineu, en col·laboració amb Turisme de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Data: diumenge, 27 de maig.
Horari: mig dia.
 
Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera
 
-     Festa de la Tortuga
El dia 27 de maig, en commemoració del Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Biodiversitat, celebrem la Festa de la Tortuga.
El Paratge Natural de l’Albera, juntament amb el Centre de Reproducció de Tortugues de Garriguella i amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, hem celebrat la Festa de la Tortuga.
El que es preten amb aquesta festa és apropar el món de les tortugues als infants.És  per això que es conviden a  les escoles més properes al Paratge a participar-hi amb la intenció que puguin conèixer el seu hàbitat i les problemàtiques que en posen en perill la supervivència.
Enguany, hi han participat un total de 180 nens i nenes de les escoles de la Jonquera i Garriguella. Tots plegats van visitar el CRT; a continuació, van esmorzar a l’esplanada del Santuari de la Mare de Déu del Camp i van gaudir cantant i ballant al ritme de cançons populars a càrrec del músic i animador Jordi Tonietti.
 
Parc Natural de la Serra de Montsant
 
-     Dijous, 24 de maig. VIII Diada del Parc a l'Escola:
Jornada d'educació ambiental, lúdica i pedagògica adreçada a l'escola Garbí de Poboleda, amb la col·laboració del CAR:
o     Taller de tortuga
o     Taller d’espiritualitat cartoixana
o     Taller de plantació.
-       
 
 
Parc Natural del Cadí-Moixeró
 
-     Dissabte, 26 de maig, a les 9 hores. Durada de mig dia. Cal cotxe particular. Activitat Pels voltants de Cava, acompanyats de Jordi Dalmau d'Aubèrria Natura i Patrimoni, SL. Lloc de trobada: entrada del poble de Cava (cal portar roba i calçats adequats, i és aconsellable portar prismàtics).
 
Parc Natural dels Ports
 
-     Activitat infantil. Diumenge, 27 de maig.
Recinte Firal d'Arnes, a partir de les 16:30 hores.
Construcció d'abelletes amb elements naturals i reciclats, en el marc de la IX Festa de la Mel a Arnes.
En col·laboració amb l’Ajuntament d'Arnes.
 
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
 
-      Sortida el 30 de maig, de les 9 h a les 16:45 h, aproximadament. Activitat destinada a escoles. Sortida amb autocar fins a Boí i pujada en taxi 4x4 cap al planell d’Aigüestortes. Visita a diferents indrets del parc i baixada en taxi 4x4 per visitar les Cases del Parc, centres d’informació, exposicions...
Maig de 2012