Esport

La Generalitat de Catalunya i Dipsalut promouran conjuntament la pràctica d'activitat física

query_builder   23 maig 2012 15:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya i Dipsalut promouran conjuntament la pràctica d'activitat física

Dipsalut i la Generalitat de Catalunya han signat un acord de col·laboració en què es comprometen a treballar plegats en la promoció de l’activitat física regular entre els ciutadans de les comarques gironines. Ho faran en el marc dels programes de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables i del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES), un programa del Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport per lluitar contra el sedentarisme a través de la promoció de l’exercici físic.
sge
Aquesta col·laboració es concretarà en la prescripció d’activitat física des de les àrees bàsiques de salut, aconsellant l’ús dels Parcs i les Xarxes i dissenyant rutines d’exercici adaptades a cada usuari. L’acte de la signatura ha comptat amb la presència del representant territorial de l'Esport a Girona, Josep Pujols; el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas, i el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias, que després s’han desplaçat al Parc Urbà de Salut del Parc Científic i Tecnològic de Girona, on han visitat els aparells per fer exercici que acull.
 
Tots dos ens fomenten l’activitat física amb diverses accions i, molt especialment, a través del programa de Parcs Urbans i Xarxes d’Itineraris Saludables (en el cas de Dipsalut) i el PAFES (de la Generalitat de Catalunya). Ara, s’acorda una col·laboració estable, que es concretarà en la prescripció de la pràctica d’activitat física des de les àrees bàsiques de salut, aconsellant l’ús dels Parcs i les Xarxes i dissenyant rutines d’exercici per fer en aquests equipaments adaptades a les necessitats de cada pacient.
 
Per poder fixar aquestes rutines i poder proporcionar una mena de recepta d’exercici, els metges i infermers/es ja compten amb una aplicació web. Des de la pàgina, poden marcar els aparells dels Parcs que es recomana utilitzar (apareixen els dibuixos de cada element) i anotar el nombre de repeticions aconsellat en cada cas. Des del web, també poden assenyalar els itineraris idonis de la Xarxa més propera per al pacient. Tot plegat es plasma en una mena de full de recepta que s’imprimeix i es lliura a l’usuari. Per donar a conèixer els Parcs i les Xarxes i l’aplicació web per recomanar-los, Dipsalut i la Generalitat de Catalunya han dut a terme, i seguiran programant, diverses sessions formatives dirigides als sanitaris.
 
La col·laboració entre Dipsalut i la Generalitat de Catalunya s’emmarca en el consens existent sobre la necessitat de promoure l’activitat física regular i l’alimentació equilibrada entre la ciutadania per tal de prevenir afeccions i malalties i combatre les ja existents. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) subratlla que l’obesitat és un dels principals problemes en el camp de la salut i que es troba dins els deu factors que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques que disminueixen l’esperança de vida i la qualitat d’aquesta. Per lluitar-hi, recomana que cada dia es faci, com a mínim, mitja hora d’activitat física moderada.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 49