Esport

La Secretaria General de l'Esport manté l'esport escolar com una prioritat i promou l'activitat física a més de 900 centres educatius

query_builder   18 maig 2012 11:14

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport manté l'esport escolar com una prioritat i promou l'activitat física a més de 900 centres educatius

La Secretaria General de l’Esport, mitjançant el Consell Català de l’Esport, ha aprovat la concessió de 2.981.967 euros a 914 entitats que promouen l’esport entre l’alumnat de primària i secundària als centres educatius del país, i que d’aquesta manera ajuden el Govern en el seu “objectiu prioritari de fomentar els hàbits saludables entre el jovent i difondre els valors educatius i cívics que té la pràctica esportiva”, subratlla el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
sge
La subvenció té per objectiu el desenvolupament de les activitats esportives en el marc del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), corresponents al curs 2011-2012. Aquest programa, que es porta a terme a tot el territori des de fa set anys, està impulsat pels Departaments d’Ensenyament i la Secretaria General de l’Esport “amb la voluntat d’incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, en què les xifres d’obesitat infantil estan en contínua progressió”, explica Ivan Tibau.
 
El nombre d’entitats beneficiàries és de 914 -associacions de pares i mares d’alumnes (AMPAs) o associacions esportives escolars (AEE)-, que engloben més de 390.000 alumnes, dels quals més d’un 26% participa en 11.800 activitats esportives proposades, amb una mitjana de 100 participants i 8 activitats diferents per centre.
 
Aquests ajuts beneficien, per una banda, les associacions esportives escolars (AEE) lligades a un centre educatiu, ja sigui una escola de primària pública, un zona educativa rural (ZER) o un centre educatiu concertat, o bé un institut o institut-escola públic. D’altra banda, també reben subvenció les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPA) o equivalents, amb seccions esportives escolars lligades a un centre educatiu.
 
Les subvencions es destinen a cobrir les despeses relacionades directament amb la realització del projecte en el marc del PCEE, d’acord amb la puntuació obtinguda fruit de la valoració basada en un sistema públic d’indicadors de qualitat esportiva de l’esport escolar vinculat al Pla per a l’any 2011. En aquest sentit, es valora, per exemple, la xifra de participants en les activitats, així com la diversitat, freqüència i durada d’aquestes, i altres aspectes com la paritat de gènere en el nombre de participants, dinamitzadors i tècnics.
 
Un cop valorats aquests indicadors, 527 AEE i 387 AMPAs del país rebran aquest ajuts (veure taula amb el repartiment per territoris). Cal tenir en compte que la resta de centres que participen en el PCEE -uns 400, majoritàriament de primària públics- reben la subvenció des del Departament d’Ensenyament, a través dels Plans d’Entorn. En el present curs 2011-2012 del Pla Català d’Esport a l’Escola, hi prenen part 1.322 centres catalans, dels quals 705 són escoles públiques, 428 són instituts, 133 són centres concertats, i 56 són zones educatives rurals.

1  

Imatges

Fotografia d'una activitat d'esport escolar

Fotografia d'una activitat d'esport escolar 4538