Interior

Felip Puig i Romà Codina celebren que els delictes penals de Lloret hagin baixat però avisen que no es pot baixar la guàrdia

query_builder   25 maig 2012 17:22

event_note Nota de premsa

Felip Puig i Romà Codina celebren que els delictes penals de Lloret hagin baixat però avisen que no es pot baixar la guàrdia

  • En el darrer any a Lloret els delictes i faltes penals han baixat un 8% i s'han incrementat el nombre de detencions
 
  • El Conseller d'Interior assisteix a la Junta de Seguretat i deixa clar que "les actituds low cost" no són admissibles
FOTO
“Compromís molt clar i molt contundent amb la convivència, la seguretat i, en definitiva, la llibertat de tanta i tanta gent que gaudeix d'aquest poble formidable, tan els que hi viuen com els que venen”. D'aquesta manera el Conseller d'Interior definia el full de ruta que Govern i Ajuntament s'han marcat per al municipi de Lloret.
 
Desprès que el Conseller hagi participat aquest matí en la Junta de Seguretat, ha posat de manifest que “en el darrer any hem rebaixat els delictes i faltes penals en un 8% i s'han incrementat el número de detencions en un 7%”.
 
Aquestes xifres, que ha considerat “molt favorables”, posen de manifest que la coordinació entre els cossos policials a Lloret  permet que s'estigui "avançant d'una manera important”. “Les dades ho avalen”, ha sentenciat Puig, mentre ha avisat que  “les xifres són molt positives però no podem baixar la guàrdia”.
 
Puig ha explicat que “la seguretat forma part d'un dels atractius d'un país clarament turístic”. I en aquest sentit, segons ”l'esforç que està fent Lloret, el seu consistori, la policia local amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, és molt notable”. El conseller ha anunciat que a l'estiu s'enviaran més reforços de Mossos d'Esquadra, i es treballarà perquè “puguem donar una oferta d'un país de qualitat, que conjugi el turisme familiar amb el turisme internacional. I que tot plegat sigui una font de riquesa que, en aquests moments, necessitem més que mai”.
 
El responsable de seguretat del Govern català ha deixat clar que “Lloret és una prioritat” i “s'està treballant d'una manera molt decidida per conciliar tots els interessos”. Així mateix, el conseller ha anunciat que ”quan surti el sol, pressupostàriament parlant, la comissaria de districte de Lloret sigui una realitat”.
 
Finalment, el conseller d'Interior ha valorat també les noves ordenances que avui ha conegut, i ha destacat “el nivell d'implicació d'una bona part del sector empresarial”. Així mateix aquestes ordenances, segons Puig, “recorden el sistema de valors que volem defensar, i posen en evidencia d'una manera molt clara i molt contundent que aquí no es ve a fer de tot”. “Les actituds low cost, no són admissibles”, ha reblat un conseller que ha encoratjat el consistori a continuar treballant en aquest nou model de ciutat.