Oficina del President

El president ha presenciat la Ballada de Gitanes

President Mas: "Amb la Marató per la pobresa tenim l'oportunitat que el país transmeti a l'Estat, a Europa i al món un sistema propi de valors marcats per la solidaritat"

query_builder   27 maig 2012 15:10

event_note Nota de premsa

President Mas: "Amb la Marató per la pobresa tenim l'oportunitat que el país transmeti a l'Estat, a Europa i al món un sistema propi de valors marcats per la solidaritat"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la remodelació de la plaça de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i ha assistit a la Ballada de Gitanes, que enguany s’ha sumat als actes de la Marató per la pobresa
El president ha seguit la Ballada de Gitanes des del balcó de l'Ajuntament
El president ha seguit la Ballada de Gitanes des del balcó de l'Ajuntament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida als catalans i les catalanes a col·laborar amb la Marató per la pobresa, organitzada per TV3 i Catalunya Ràdio. El cap de l’Executiu ha assegurat que amb la Marató “tenim l’oportunitat que aquest país transmeti un sistema propi de valors marcats per la solidaritat, que vol dir ocupar-se de les persones més vulnerables”.
 
Artur Mas s’ha mostrat convençut que “avui serà una jornada exemplar, en què Catalunya apareixerà davant de l’Estat, d’Europa i probablement també davant del món com l’abanderada d’un sistema de valors propis basats en la solidaritat”.
 
El president ha assenyalat que la primera responsabilitat per combatre la pobresa i ajudar els més vulnerables és de les institucions, però ha dit que “quan les coses van al límit, com en aquest moment al nostre país, cal la implicació de tothom, de les entitats, del teixit associatiu, de les institucions i de les persones”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules a Sant Vicenç de Castellet, on ha inaugurat la remodelació de la façana i de la plaça de l’Ajuntament i ha assistit a la tradicional Ballada Popular de Gitanes, que enguany s’ha solidaritzat amb la Marató per la pobresa. El president també ha visitat l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Joan Torres, i la resta de membres de la corporació. A l’acte també hi ha assistit el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó.
 
El cap del Govern ha expressat el seu agraïment als més de 500 participants en l’acte i a tots els catalans i catalanes “per donar aquest bon exemple de país” i ha recordat que Catalunya és un país que “quan es tracta de donar sang som dels millors del món” i quan es tracta d’organitzar una Marató per les malalties per part de TV3 “no té rèplica a gairebé cap altre lloc del món”.
 
La Ballada Popular de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet, declarada festa d’interès local, té més de cent anys d’història i mobilitza uns 200 balladors i una dotzena de colles. Durant l’acte també s’ha interpretat el nou himne de Sant Vicenç de Castellet, “El bagul de la memòria”, amb música de Xavier Mestres i lletra de David Bricollé.

1  

Imatges

Balcó Ajuntament

Balcó Ajuntament 1215