Bombers

Grup

Tres equips del cos de Bombers de la Generalitat participen al VIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico que tindrà lloc a Toledo

query_builder   28 maig 2012 12:42

event_note Nota de premsa

Tres equips del cos de Bombers de la Generalitat participen al VIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico que tindrà lloc a Toledo

Cartell

 

  • Els equips dels parcs de Granollers, Terrassa i Reus representaran el cos de Bombers de la Generalitat

 

  • En la trobada d’aquest any hi participen un total de 16 equips provinents de tot l’estat espanyol

 

  • L’equip català, millor classificat, accedirà al concurs mundial d’excarceració que tindrà lloc el mes d’octubre a Londres, sempre i quan estigui entre els sis primers de la classificació general
  
 
Tres equips representaran el cos de Bombers de la Generalitat al VIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico que, aquest any se celebra, entre els dies 29 de maig i 1 de juny, a la ciutat de Toledo.
 
Es tracta dels equips dels parcs de Granollers, Terrassa i Reus, que van ser els tres millors classificats del VIII Concurs Intern de Rescat en Accidents de Trànsit que va tenir lloc, a finals d’abril, a Terrassa.
 
La trobada està organitzada per la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) conjuntament amb el Consorcio Provincial de Extinción de Incendios y Salvamentos de Toledo.
 
El concurs serveix de plataforma de treball pel personal relacionat amb les actuacions en accidents de trànsit. És el marc idoni per compartir tècniques de rescat i d’assistència a les víctimes, així com per donar a conèixer aquelles noves tecnologies relacionades amb els aspectes de la seguretat.
 
El primer dia de la trobada seran unes jornades tècniques les que donaran el tret de sortida.
 
 
Jornades Tècniques
 
Demà dimarts 29 de maig, a partir de les 10.30 hores, es faran unes jornades tècniques, a les instal·lacions de l’Hotel Beatriz Toledo Auditorium, relacionades amb els rescats en accidents de trànsit. En aquestes jornades diferents ponents, relacionats amb el camp de l’automoció i de les emergències, parlaran sobre temes relacionats amb el rescat en accidents de trànsit: maneig dels vidres com a tècnica d’excarceració, procediment policial en accidents de trànsit, característiques de diferents tipus de vehicles, atenció sanitària, els sistemes de retenció infantil... La jornada la tancarà una taula rodona.
 
A la tarda, després de dinar i a partir de les 18.00 hores, a les mateixes instal·lacions, es farà la reunió de comandaments i sanitaris, per parlar del funcionament del concurs i, posteriorment, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc la recepció oficial dels participants.
 
El dia 30 de maig, al recinte firal “La Peraleda” es faran uns tallers formatius relacionats amb les tècniques de rescat en accidents de trànsit. Al vespre, a partir de les 20.30 hores, està prevista l ‘Assemblea anual de socis i simpatitzants d’APRAT.
 
Durant els dies 31 de maig i 1 de juny, tant al matí com a la tarda, els equips faran les maniobres en dos escenaris simultanis, al recinte firal “La Peraleda”.
 
 
VIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico
 
La trobada, en què es valoren les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de circulació que queden atrapades a l’interior dels seus vehicles, és una activitat formativa. Té l’objectiu de potenciar protocols d’intervenció i de compartir coneixements individuals per tal de millorar les intervencions en els accidents de trànsit.  A més, pretén dinamitzar professionalment l’actuació dels equips d’intervenció i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració entre els diferents cossos d’emergències de tot l’estat.
 
Tot plegat repercuteix, directament, en una millora de les tècniques, en una millora en el tracte a les víctimes i en una millora en la seguretat de les intervencions.
 
En les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i atenció integral a les víctimes.
 
Durant el concurs, cada equip haurà de fer dues maniobres: l’estàndard i la complexa. En l’estàndard l’equip, format per un comandament, un sanitari i tres bombers, disposa de 20 minuts per rescatar una persona atrapada a l’interior del vehicle. En la maniobra complexa els equips hauran de rescatar dues víctimes de l’interior del vehicle amb un temps màxim de 30 minuts. En aquest cas l’equip estarà format per un comandament, un sanitari i quatre bombers. Els jutges, que són assessors acreditats per APRAT, valoraran tres paràmetres diferents: el comandament i control i la capacitat tècnica en la maniobra d’excarceració, i l’assistència sanitària en l’atenció a la víctima.
 
Els sis equips millor classificats tindran l’opció de participar al concurs internacional d’excarceració, el World Rescue Challenge, que aquest any se celebrarà, entre els dies 17 i 20 d’octubre, al recinte firal “Excel Arena”, a la ciutat de Londres.  L’equip català, millor classificat, accedirà al concurs mundial d’excarceració que tindrà lloc el mes d’octubre a Londres, sempre i quan estigui entre els sis primers de la classificació general.
 
  
Lliurament de premis
 
La nit del divendres 1 de juny tindrà lloc el sopar de clausura del VIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, on es farà l’acte de lliurament dels premis.
 
Es premiaran els tres primers equips de la classificació general. A més, també es premiarà el millor comandament, el millor sanitari, el millor equip tècnic i els millors equips en cadascuna de les maniobres, l’estàndard i la complexa.
 
 
  
Cerdanyola del Vallès, 28 de maig de 2012
12.30 hores

2  

Fitxers adjunts

Cartell

Cartell
JPG | 87

Grup

Grup
JPG | 167