Educació

Ensenyament implantarà el nivell C1 a les Escoles Oficials d'Idiomes en un pla pilot

query_builder   29 maig 2012 09:20

event_note Nota de premsa

Ensenyament implantarà el nivell C1 a les Escoles Oficials d'Idiomes en un pla pilot

 

  • Es tracta d’un curs d’actualització i especialització per al perfeccionament de l’anglès, el francès i l’alemany.
 
  • El pla pilot s’aplicarà a un total de 34 grups, el que suposa prop d’un miler d’alumnes.
 
 
El Departament d'Ensenyament implantarà de forma experimental un curs de nivell C1 a les Escoles Oficials d’Idiomes el proper curs 2012-2013. Es tracta d’un nivell de perfeccionament i actualització de competències en l’estudi dels idiomes.
 
El nivell C1 s’aplicarà a 31 grups de llengua anglesa, 2 grups de francès i 1 grup de llengua alemanya en 18 Escoles Oficials d’Idiomes d’arreu del país. En total, suposa més d’un miler d’alumnes.
 
Es tracta d’un nivell que té com a referència les competències pròpies del nivell C1 del Consell d’Europa, segons el Marc Europeu Comú de Referència. Els alumnes que l’imparteixin seran els que han assolit amb garanties el darrer nivell que hi ha ara a les EOI, el nivell avançat B2 del Marc. L’alumnat que acabi el B2 accedirà al nou nivell, en funció de la nota obtinguda, en el seu propi centre mentre duri el pla pilot.
 
L’objectiu és que l’alumnat pugui utilitzar l’idioma amb flexibilitat, eficàcia i precisió en tot tipus de situacions, ja sigui en àmbits personal, públic, acadèmic i professional.
 
Aquest curs suposa que l’alumne ha de fer un pas qualitatiu en el procés d’aprenentatge de l’idioma. Aquest pas l’ha de permetre adquirir una autonomia en l’idioma per tal de funcionar en matèries complexes, més a nivell professional. És un camí cap a la proficiència i que inclourà un lèxic i un seguit d’estructures sobre temes tant abstractes com concrets.
 
És per això s’ha dissenyat un currículum amb una comissió d’experts que ha contrastat el contingut amb professionals de reconegut prestigi. La matriculació dels alumnes del pla pilot es durà a terme el 23 de juliol i un cop superat el nivell s’obtindrà el certificat C1.
 
 
 
 
28 de maig de 2012