Territori

Un total de 954 establiments catalans participen en la segona campanya de foment del comerç en nuclis antics

query_builder   29 maig 2012 13:11

event_note Nota de premsa

Un total de 954 establiments catalans participen en la segona campanya de foment del comerç en nuclis antics

Imatge
Un total d’onze municipis catalans, amb dotze barris, impulsaran durant aquest mes de juny la segona campanya de foment del comerç de proximitat en nuclis antics inclosos en el Programa de barris, que avui ha presentat el secretari d’Habitatge, Carles Sala. Un total de 954 establiments repartiran participacions per cada compra, amb el lema “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”.
 
 
L’any 2007 es va constituir la Xarxa Barris amb Projectes, una plataforma que reunia tots els municipis que tenien en marxa programes de regeneració integral, beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris. A aquesta xarxa es van incorporar tècnics dels municipis de convocatòries posteriors, fins a integrar 470 professionals.  La Xarxa té com a principal objectiu servir de lloc comú per a l’intercanvi d’experiències i es divideix en diverses subxarxes que agrupen municipis amb característiques comunes, com ara nuclis antics o barris amb riu.
 
La primera subxarxa que es va crear va ser la de nuclis antics i, atès que la dinamització del comerç de proximitat és una de les prioritats compartides de tots ells, es va decidir que la seva primera acció comuna seria posar en marxa una campanya en aquest sentit. La voluntat última era ajudar a què els nuclis antics recuperessin la centralitat comercial que sempre han tingut i tornessin a ser un referent de la vida social dels seus municipis.
 
Més del doble de comerços implicats
 
La primera edició d’aquella campanya va tenir lloc durant els mesos de juny i juliol de l’any passat, liderada per l’Ajuntament del Vendrell, amb vuit municipis i 694 establiments participants, que van repartir 1.565 bosses de la compra amb rodes. Ara, en aquesta segona edició, participaran 11 municipis i 12 barris: la Barceloneta i el Raval Sud de Barcelona; Besalú; Cambrils; el Vendrell; la Bisbal d’Empordà; la Selva del Camp; Lleida; Sant Feliu de Codines; Solsona; Tarragona, i Torelló. En total, 954 comerços catalans s’involucraran en aquesta iniciativa.
 
La campanya consisteix en el sorteig d’un lot de productes entre totes les persones que hagin comprat en els establiments adherits a la campanya en cada municipi, identificats amb un cartell comú. El periode de compra serà de l’1 al 22 de juny i el lot de regal estarà composat per una selecció de productes aportats pels comerciants de cada barri, bé siguin productes alimentaris típics del municipi, entrades per esdeveniments culturals o experiències gastronòmiques en els restaurants del barri. Cada municipi sortejarà un lot de productes comú al qual s’afegiran altres regals aportats per cada barri.
 

2  

Fitxers adjunts

Cartell de la campanya

Cartell de la campanya
JPG | 314

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 231