Justícia

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada inicia, dins d'Espais d'actualitat, el primer cicle de conferències en criminologia i execució penal

query_builder   29 maig 2012 13:41

event_note Nota de premsa

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada inicia, dins d'Espais d'actualitat, el primer cicle de conferències en criminologia i execució penal

Sota el títol Espais d’Actualitat, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada presenta el primer cicle de conferències d’actualització en criminologia i execució penal amb l’objectiu de facilitar als professionals de la justícia, de l’àmbit universitari i jurídic, estudiants i públic en general una visió de diferents temes d’actualitat.

En les Jornades participaran figures de primer ordre, tant del territori català com estatal i internacional, que abordaran, entre altres aspectes: les intervencions d’èxit en la prevenció i tractament dels infractors, els factors criminògens i la carrera delictiva, els límits de la intervenció, la situació actual del sistema penitenciari, etc. El calendari és el següent:
 
05.06.2012: Prospectiva criminal i prevenció de la delinqüència, a càrrec d’Antonio A. Pueyo, catedràtic de psicologia de la personalitat de la Universitat de Barcelona.
 
12.06.2012: Noves conceptuacions en psicopatia, a càrrec de Rafael Torrubia, professor titular del Departament de psiquiatria i de medicina legal de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
19.06.2012: Els serveis penitenciaris a l'Administració central: una visió crítica, a càrrec de Virgilio Valero, vocal assessor del Gabinet del Secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri d'Interior a Madrid.
 
03.07.2012: Factors i processos de transició des de l’activitat delictiva juvenil cap a la delinqüència adulta, a càrrec de Santiago Redondo, doctor en psicologia i professor titular del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.
 
10.07.2012: Justícia terapèutica: una visió general, a càrrec de David B. Wexler, director of the International Network on Therapeutic Jurisprudence at the University of Puerto Rico.
 
Les conferències es faran a la sala d’actes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, entre les 16.30 i les 18 hores, els dies assenyalats. Les inscripcions s’hauran de tramitar per Internet. Enllaç al programa.