Educació

Ensenyament aposta pel sector del tèxtil a Terrassa en el nou model de formació professional dual

query_builder   29 maig 2012 17:40

event_note Nota de premsa

Ensenyament aposta pel sector del tèxtil a Terrassa en el nou model de formació professional dual

 
  • Els alumnes del cicle de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils de l’Institut de Terrassa que s’integrin a la FP dual cobraran a través d’un contracte o d’una beca-salari
 
  • Per primera vegada la universitat, en aquest cas la UPC, s’integra en aquest model dual de formació professional
 
El Departament d'Ensenyament aposta per fomentar el sector tèxtil a Terrassa a través del nou model de formació professional dual. A partir del curs que ve els alumnes del cicle de grau mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils de l’Institut de Terrassa podran alternar l’estudi en el centre amb la pràctica a l’empresa.
 
Aquesta iniciativa, que forma part del nou model de FP dual anunciat pel Govern, serà possible gràcies a un conveni signat entre el Departament d'Ensenyament, la Confederació de la Indústria Tèxtil TEXFOR i la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
La preinscipció per al cicle de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, que pertany a la família professional Tèxtil, Confecció i Pell, acabarà el proper divendres 1 de juny.
 
Recuperació del sector tèxtil català
 
L’objectiu de les entitats firmants del conveni és aconseguir formar un nombre d’alumnes qualificats en el sector tèxtil, i alhora fer que s’adaptin a les noves tecnologies que intervenen en els diversos processos industrials del sector.
 
Els alumnes de l’Institut de Terrassa podran fer, a través de la formació professional dual, pràctiques en alternança en les diferents empreses que formen part de TEXFOR –Confederació de la Indústria Tèxtil-.
 
Aquest alumnat, abans d’acabar el primer curs, combinarà la formació acadèmica amb la formació dins de l’empresa tèxtil mitjançant una beca-salari. Al llarg del segon curs, es faran menys hores de classe en el centre i l’alumnat serà contractat laboralment i compaginarà formació i treball. A més, els estudiants que hagin obtingut un bon rendiment acadèmic tindrà garantida una estada remunerada a l’empresa corresponent.
 
El cicle, que té una durada de 2.000 hores de formació teòrica i pràctica, s’impartirà també amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya. La UPC posarà a disposició les seves instal·lacions, dotades d’equipament i material dels quals no disposa l’institut, per a impartir determinats mòduls professionals del cicle formatiu.
 
 
29 de maig de 2012