Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen 4 persones per agredir un empleat de l'estació de Sants i provocar danys a Foment i a la seu del BBVA durant el 29-M

query_builder   29 maig 2012 17:47

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen 4 persones per agredir un empleat de l'estació de Sants i provocar danys a Foment i a la seu del BBVA durant el 29-M

-       Per primera vegada, els agents imputen a tres dels detinguts un delicte de pertinença a grup criminal perquè haurien actuat de forma conjunta i coordinada en diferents actes vandàlics registrats a la capital catalana
 
-       Fins ara, s’han realitzat 94 detencions i 38 imputacions amb motiu dels actes de violència urbana que van tenir lloc durant la jornada de vaga general  a diversos llocs de Catalunya, majoritàriament a  Barcelona.
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació han detingut al llarg d’aquest matí 4 persones relacionades presumptament amb els disturbis provocats durant la jornada de vaga general del 29-M.
 
Els Mossos imputen a 3 dels detinguts un delicte de pertinença a grup criminal en considerar que van protagonitzar els actes de violència urbana de manera coordinada i conjunta en diferents punts de la ciutat. És la primera vegada que en fets relacionats amb els aldarulls protagonitzats durant el 29-M, els Mossos d’Esquadra imputen el delicte de pertinença a grup criminal.
 
Dos dels arrestats estarien relacionats amb la brutal agressió que va patir un treballador de l’estació de Sants, mentre que els altres dos van provocar importants danys a la seu de Foment del Treball.
 
Els detinguts són:
 
-       Jorge M.C., de 25 anys i nacionalitat espanyola
 
Hauria agredit a un dels treballadors de l’estació de Sants, donant-li un fort cop de peu a l’esquena.
 
No li consten antecedents policials. Se li imputen el delicte de desordres públics, falta de lesions, coaccions greus, delicte contra la integritat moral i delicte de pertinença a grup criminal.
   
-       Rubén M.M, de 23 anys i nacionalitat espanyola.
 
Juntament amb Jorge MC, hauria participat en l’agressió al treballador de l’estació de Sants al qual li hauria buidat el contingut d’un extintor. Així mateix, també hauria agredit al propietari d’un taller mecànic del carrer Tarragona al qual li va causar perforació de timpà i cremades al coll.
 
Té diversos antecedents policials. Va ser detingut pels incidents protagonitzats al Parlament el passat 15 de juny per agredir presumptament a un representant de la cambra catalana.
 
Se li imputen el delicte de desordres públic continuat, de lesions greus, delicte de coaccions greus, falta de lesions, delicte contra la integritat moral, delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, delicte de danys i delicte de grup criminal.
  
-       Ignacio P.A.,de 20 anys i nacionalitat espanyola
 
Hauria provocat danys amb un martell a la seu de Foment del Treball i a l’oficina de l’entitat bancària BBVA de Via Laietana contra la qual hauria realitzat diversos llançaments de pedres. La valoració de danys realitzada per Foment és de 1100 euros aproximadament.
 
No li consten antecedents policials. Se li imputen delicte de desordres públics,  danys, coaccions greus, delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, i delicte de pertinença a grup criminal.
 
-       Jordi A.D, de 24 anys i nacionalitat espanyola
 
Hauria participat en els desordres públics esdevinguts durant la jornada de vaga i, més concretament, en els danys produïts a la seu de Foment del Treball. Va llençar presumptament bengales incendiàries a l’interior del local desprès que d’altres persones en trenquessin els vidres.
 
No li consten antecedents policials. Se li imputen delicte de desordres públics i danys
 
Amb aquests 4 detinguts, els Mossos d’Esquadra han realitzat ja 94 detencions i 38 imputacions amb motiu dels actes de violència urbana que van tenir lloc durant la jornada de vaga general del 29-M a diversos llocs de Catalunya, principalment a  Barcelona.  D’aquesta manera, els agents ja han instruït diligències en contra de 132 presumptes autors de delictes comesos durant aquell dia.