Cultura

El Servei d'Ocupació de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística lliuren els certificats APREN.CAT a Lleida

query_builder   31 maig 2012 14:01

event_note Nota de premsa

El Servei d'Ocupació de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística lliuren els certificats APREN.CAT a Lleida

·         Prop de 1.100 persones en situació d’atur i sense coneixement de català han fet cursos inicials i bàsics per millorar la seva ocupabilitat i 627 (58%) han aconseguit el certificat d’aprofitament
La directora de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Yvonne Griley, han lliurat avui els certificats del programa APREN.CAT a 56 persones en situació d’atur que han aconseguit “l’apte” d’un total de 145 persones que han fet els cursos a Lleida.

El projecte APREN.CAT forma part de les mesures urgents aprovades pel Govern de la Generalitat l’octubre de l’any passat adreçades a les persones en situació d’atur sense cobertura econòmica. Aquest programa tenia l’objectiu d’incrementar la seva ocupabilitat i facilitar la seva integració social i laboral gràcies a l’aprenentatge de la llengua catalana.

Els cursos de català són el resultat de la col·laboració entre el CPNL i el SOC que es va iniciar el novembre de 2011 i que consisteix en l'organització de cursos de català adreçats a persones aturades que tenen pocs o nuls coneixements de català.

Els centre de normalització lingüística (CNL) de Tarragona, Reus, Lleida, les Terres de l'Ebre, Terrassa i Rubí i Girona del CPNL han format part de la fase pilot del programa de formació en català endegat pel SOC.

El CPNL ha impartit els 55 cursos de català, que s'han organitzat des de novembre de 2011 fins al març de 2012, a Tarragona, Reus, Figueres, Terrassa, Girona, Salt, Tortosa, Lleida, Roses, Mollerussa i Banyoles.

Amb un pressupost de 200.000 euros, el programa APREN.CAT del SOC ha organitzat cursos de català de nivell Inicial i Bàsic 1 per a un total de 1.084 persones en situació d'atur.  Dels 912 alumnes que s’han examinat (un 84% del total d'inscrits), el 58% ha superat el curs amb el resultat d’apte i han aconseguit el certificat APREN.CAT. El 26% no ha estat apte i el 16% ha abandonat els cursos.

Les persones en situació d’atur derivades pels orientadors i les orientadores de les oficines de treball per a la realització dels cursos van ser 958 estrangeres i 126 de l'Estat espanyol. Els cursos tenien una durada de 45 hores, repartides en 3 setmanes.