Drets Socials

El Govern lamenta la confirmació avui de la mort d'una dona víctima de la violència masclista fa un any a Terrassa

query_builder   31 maig 2012 19:07

event_note Nota de premsa

El Govern lamenta la confirmació avui de la mort d'una dona víctima de la violència masclista fa un any a Terrassa

El Govern lamenta la confirmació avui de la mort d’una dona víctima de la violència masclista fa un any a Terrassa. Les proves forenses fetes a unes restes òssies trobades a principis del mes de maig han confirmat que pertanyen a una veïna d’aquesta ciutat que va desaparèixer fa tot just un any. Els Mossos d’Esquadra ja havien detingut la parella de la víctima, que està acusat d’homicidi de la dona.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha lamentat aquesta notícia i ha afirmat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern. Així mateix, ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn. 
 
Gatell ha subratllat que “la violència masclista és una xacra molt arrelada en la nostra societat contra la qual només es pot avançar si des de tots els sectors de la societat es planteja un rebuig unitari i contundent davant qualsevol manifestació de discriminació i abús”.
 
La presidenta de l’ICD insisteix en què les dones que es puguin trobar en situació de violència masclista truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.
 
La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia.