Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí inaugura la jornada sobre el Dia de la Prevenció de la Leishmaniosi Canina

query_builder   1 juny 2012 11:29

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura la jornada sobre el Dia de la Prevenció de la Leishmaniosi Canina

Jornada Leishmaniosis Canina
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera,  ha inaugurat la Jornada que es fa amb motiu del Dia per a la prevenció de la Leishmaniosi canina.
 
La jornada està organitzada per Forum Bayer, la plataforma divulgativa per a la prevenció de la Leishmaniosi Canina i altres malalties de transmissió per paràsits. Durant tot el dia, al Palau Robert a Barcelona, la trobada ofereix una agenda d’activitats divulgatives i de sensibilització al voltant d’aquesta malaltia.
 
En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que la leishmaniosi és una malaltia poc coneguda i en fase d’expansió que cal tenir controlada i sobretot treballar-ne la prevenció. Aquesta prevenció s’aconsegueix, segons Pelegrí, “amb una bona informació i una bona conscienciació”.
 
Pelegrí també s’ha referit a la importància de la tinença responsable dels animals i ha fet una crida perquè els ciutadans facin un “exercici de responsabilitat”. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural comparteix aquest valor de la responsabilitat en la tinença dels animals de companyia. En aquest sentit, el Departament va posar en marxa fa sis mesos una base de dades amb els censos dels ajuntaments, que permet una localització més ràpida dels propietaris dels animals perduts. Aquest programa (ANICOM) es va posar en marxa en novembre i avui ja inclou 56.417 animals, amb una mitjana de 100 nous animals cada dia. Aquesta base de dades està a disposició de tots els ajuntaments i dels cossos de seguretat. A més, des del Departament es fomenta la creació d'entitats protectores d'animals, i en aquests moments el Departament té inscrites 154 entitats. Paral·lelament, quant a legislació, es troba en una fase molt avançada la redacció del decret de la Llei de protecció dels animal que preveu mesures per lluitar contra l'abandonament d'animals, per fomentar-ne l'adopció i la tinença responsable.
 
Finalment, el conseller Pelegrí ha volgut concloure felicitant els organitzadors de la jornada perquè entre tots “podem evitar la propagació d’aquesta malaltia”  i ha agraït a l’empresa Bayer el seu compromís social i els seus esforços en innovació i Recerca i Desenvolupament.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la inauguració de la Jornada

Fotografia de la inauguració de la Jornada
JPG | 5913