Incasòl

Rubí estrena el parc de Can Sant Joan urbanitzat per l'INCASÒL

query_builder   1 juny 2012 12:41

event_note Nota de premsa

Rubí estrena el parc de Can Sant Joan urbanitzat per l'INCASÒL

Aquest nou espai urbà connecta el nou sector residencial Ampliació de Can Sant Joan amb el parc del barri del 25 de setembre

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el cap del Departament de Sòl de l’Institut Català del Sòl, Ramon Forcada, han presentat aquest matí els espais públics de l’Ampliació de Can Sant Joan de Rubí, al Vallès Occidental, urbanitzat per l’INCASÒL. Es tracta d’un gran parc de 5,64 hectàrees de superfície que uneix el nou sector residencial, des del torrent dels Alous, amb la zona verda del barri ja existent del 25 de setembre de Rubí.
 
El nou parc de Can Sant Joan limita a l’oest amb la línia del ferrocarril; al sud, amb el torrent dels Alous; al nord-est, amb la carretera BP-1503, i, al nord, amb el barri del 25 de setembre. 
 
Les obres d’urbanització, que es van iniciar la primavera del 2008 i que han estat recepcionades per l’Ajuntament de Rubí recentment, han permès crear una gran zona verda que combina espais de passeig i de descans amb àrees de lleure i jocs infantils, aquestes últimes pensades per a diferents tipus d’edat. El parc es configura amb petites places obertes i totalment integrades en l’entorn natural. S’urbanitza un gran passeig que ressegueix el torrent dels Alous. Té paviment tou per adaptar-lo millor al terreny i dos passos que creuen el torrent a l’inici i al final del recorregut. Al llarg d’aquest camí, es planten arbres típics de ribera com el freixe, el salze o l’àlber.
 
Tots els camins que connecten els diferents espais es fan seguint la normativa vigent d’accessibilitat viària per permetre el pas i l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, i per salvar els desnivells del terreny. Als espais de descans es planten arbres per fer ombra, i s’hi instal·len mobiliari urbà i fonts d’aigua.
 
El parc s’ha projectat de manera que s’integri al màxim en l’entorn natural i els equipaments existents, com una escola i un camp de futbol, i respectant les característiques paisatgístiques i orogràfiques dels terrenys. En aquest sentit, s’han plantat feixes de vegetació monocromàtiques, concretament gramínies autòctones i prada lleguminosa, que imiten els conreus tradicionals de la zona; i es combinaran amb altres parcel·les d’arbres ornamentals disposats de manera lineal tal com es cultiven als vivers.
 
El parc forma part del nou sector residencial Ampliació de Can Sant Joan, promogut per l’INCASÒL qui hi ha construït una promoció de 66 habitatges de protecció oficial de lloguer.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 226