Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí signa un conveni amb el Col·legi d'Enginyers de Forests

query_builder   2 juny 2012 19:48

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí signa un conveni amb el Col·legi d'Enginyers de Forests

Ha assistit aquesta tarda a la cloenda de l’Assemblea Anual del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Forestals de Catalunya
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general del Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, ha fet avui la cloenda de l’Assemblea Anual del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Forestals de Catalunya (CEFC). En el decurs de la cloenda i com a president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el conseller ha signat un conveni amb el Col·legi per establir un nou marc de col·laboració.
 
En virtut del conveni signat, totes dues institucions col·laboraran en el desplegament conjunt d’activitats de divulgació d’aspectes relacionats amb els espais forestals, el sector i la professió dels enginyers de forests/monts, i promouran la importància de la recerca forestal, la transferència i la formació com a base per al desenvolupament rural i la gestió forestal sostenible.  Aquestes institucions posen a disposició els seus professionals per a col·loquis, xerrades, docència en cursos de formació o d’altres activitats, ja siguin organitzades pel CEFC, pel CTFC o conjuntament, segons les disponibilitats pressupostàries de cada projecte o activitat que es vulgui realitzar. Així mateix, aquestes entitats col·laboraran conjuntament en la promoció i professionalització del sector forestal i en tots aquells altres projectes que puguin ser d’interès comú.
 
En el decurs de la cloenda, Pelegrí ha manifestat  la voluntat del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural d’establir lligams més forts amb tots els col·legis professionals catalans vinculats amb l’agricultura, la ramaderia i el món forestal, a més de treballar conjuntament en temes d’innovació, recerca i transferència tecnològica.
 
Pelegrí també s’ha referit a la nova política forestal del Departament i ha demanat el suport del Col·legi per dur-la a terme. En aquest sentit, ha manifestat que Catalunya necessita “una millor manera de gestionar el bosc i una aposta ferma per dinamitzar el sector forestal”.