Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí ha visitat la planta del Grupo Leche Pascual a Gurb (Osona)

query_builder   1 juny 2012 13:25

event_note Nota de premsa

Pelegrí ha visitat la planta del Grupo Leche Pascual a Gurb (Osona)

FOTO WEB
Un moment de la visita.
 
El conseller ha estat informat de la política agropecuària del grup i ha fet un recorregut per les instal·lacions
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha realitzat aquest migdia una visita a la planta del Grupo Leche Pascual a Gurb (Osona), on ha estat rebut pel president del grup, Tomás Pascual Gómez-Cuétara, i altres directius de l’empresa.
 
A la sala d’actes de la planta, el conseller ha assistit a una presentació general del Grupo Leche Pascual, amb un apartat específic sobre la política agropecuària de l’empresa. Després ha efectuat una visita guiada per la planta.
 
El Grupo Leche Pascual ha apostat per la consolidació i l’increment de la seva presència a Catalunya. Actualment el grup genera 200 llocs de treball directes (entre la fàbrica de Gurb, la delegació comercial de Barcelona i el servei agropecuari on s’atén als ramaders) i dóna treball de manera indirecta a 250 professionals entre distribuïdors, transportistes i proveïdors de Catalunya. En aquest sentit, Leche Pascual compra i recull llet a 140 ramaders catalans distribuïts en granges d’Osona, Vallès Oriental i Occidental, Alt Empordà, Gironès, Bages i la Selva.
 
L’estreta relació de la companyia amb el sector ramader es completa amb la prestació de serveis d’ajut i assessorament per contribuir a la professionalització dels criadors, a la vegada que s’ofereixen incentius pel desenvolupament integral de les seves explotacions. Un exemple d’aquest treball en comú és el Programa d’Anàlisis de l’Eficiència Productiva, que ha presentat els seus primers resultats i en el qual es destaca que l’eficiència dels ramaders catalans, pel que fa a la productivitat de la seva mà d’obra, està per damunt de la mitjana espanyola.
 
Aquesta planta de Gurb es va inaugurar l’any 2004, amb una inversió de 72 milions d’euros. La planta disposa, entre altres avenços, de tecnologia per l’envasat en ampolla de plàstic biodegradable, que pot arribar a processar més de 200 milions de litres anuals.
 
 

3  

Fitxers adjunts

Imatge de la visita 2.

Imatge de la visita 2.
JPG | 214

Imatge 3.

Imatge 3.
JPG | 102

Imatge 1.

Imatge 1.
JPG | 134