Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí encoratja el sector avícola català a seguir apostant per l'adaptació a la normativa europea com a garantia de qualitat, sanitat, i competitivitat

Pelegrí encoratja el sector avícola català a seguir apostant per l'adaptació a la normativa europea com a garantia de qualitat, sanitat, i competitivitat

query_builder   1 juny 2012 18:16

event_note Nota de premsa

Pelegrí encoratja el sector avícola català a seguir apostant per l'adaptació a la normativa europea com a garantia de qualitat, sanitat, i competitivitat

moment de l'acte
moment de l'acte
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Jordi Aurich, ha presidit aquesta tarda, a Banyoles, la cloenda de la Jornada de Producció i Estratègia de Natural Cria, organitzada per Nutrex i centrada en la producció avícola.
 
En el decurs de l’acte, el conseller ha volgut destacar la importància del sector en el si de l’economia catalana i també respecte a la resta de l’Estat amb xifres, i és que Catalunya compta amb un total de 118 explotacions de gallines ponedores amb 237 naus i amb una capacitat per a prop de 5 milions d’aus. “Sóc conscient que l’adaptació de les explotacions de gallines ponedores a la normativa europea ha estat un dels principals reptes del sector avícola els darrers any, un procés llarg, que ha fet que molts es quedessin pel camí, per això el meu sincer reconeixement als que heu fet l’esforç d’adaptació. El Departament ha estat al vostre costat al llarg d’aquest procés i continuarà estant-hi en tot allò relatiu a l’alimentació i la sanitat animal”, ha assenyalat Pelegrí.
 
En aquest punt, el conseller ha recordat que el Departament ha creat un grup dedicat especialment a l’alimentació animal, i ha endegat altres iniciatives centrades en la traçabilitat i la higiene com ara el Centre de Sanitat Animal Català (CSAC). Pelegrí ha remarcat que “l’adaptació de les instal·lacions és garantia de sanitat i també una millora en la qualitat del producte, que a partir d’ara serà més segur, un fet que el consumidor apreciarà. La sanitat és una autèntica barrera per a la comercialització de productes, i per això el Departament vetlla molt especialment per a garantir l’excel·lència dels nostres productes. El compliment de la normativa europea és bàsic per a assegurar la nostra competitivitat i la nostra fortalesa, i hem d’entendre aquesta adaptació com un pas endavant del sector, una modernització que ens porta un avenç pel que fa a la qualitat dels sistemes productius, millorant conseqüentment el rendiment de les explotacions; una actualització vital per a poder comercialitzar els nostres ous en el mercat únic”. Cal tenir en compte que l’Estat espanyol exporta un 30% de la producció d’ous, principalment al Regne Unit, i que bona part de la producció catalana també va fora de Catalunya.
 
El titular del Departament ha afegit que moltes empreses s’han posat al dia i poden servir d’exemple, de manera que l’experiència en l’adaptació és un gran punt a favor, i una d’elles és precisament l’organitzadora de la Jornada d’avui, Natural Cria, de la qual també ha apuntat la importància d’elaborar el producte des del camp fins a la taula, aconseguint competir i ser present en el global de la cadena alimentària, trobant col·laboradors en les diferents parts del procés. “Aquest és sens dubte l’altra dels grans reptes: aconseguir la col·laboració entre tots els integrants de la cadena”, ha indicat Pelegrí, el qual ha conclòs la seva intervenció encoratjant aquest sector a seguir sent clau en l’economia agropecuària catalana i a continuar apostant també per la formació com a eina de professionalització i emprenedoria”.
 
 

1  

Imatges

moment de l'acte

moment de l'acte 50