Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí clou les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera

El conseller Pelegrí clou les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera

query_builder   1 juny 2012 14:58

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí clou les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera

Un aspecte de l'acte
Un aspecte de l'acte
Ha instat el sector forestal a estructurar la propietat mirant que sigui el màxim de competitiva
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet avui la cloenda de les XXIX Jornades Tècniques Sílvícoles 2012 Emili Garolera a Sant Feliu de Buixelleu (la Selva).
 
Aquestes jornades, de caràcter anual, tenen com a objectiu donar una formació pràctica i àmplia sobre la gestió dels boscos i la silvicultura de les diferents espècies forestals. Organitzades pel Consorci Forestal de Catalunya (CFC), presenten experiències relatives a la planificació de la gestió per tal d’acostar el nou coneixement als associats.
 
En el decurs de la inauguració, Pelegrí ha agraït la possibilitat d’intervenir en aquesta cloenda, ja que la política forestal i la gestió dels boscos és una de les principals preocupacions del Departament, precisament perquè “en aquests moments hi ha sobre la taula molts temes relatius al món forestal a nivell europeu, nacional i regional”.
 
En aquest sentit, el conseller ha destacat que a Catalunya “volem adaptar la nostra producció a la demanda industrial i promoure l’ús de la fusta. Així, és important estructurar la propietat mirant que sigui al màxim de competitiva p, diversificant-ne la producció quan això sigui possible”.
 
Pelegrí també s’ha referit a la importància de les jornades, que “mantenen viu un punt de trobada i de debat entre enginyers forestals”. A més, ha explicat que, en un moment en què el sector continua molt deprimit, cal mantenir viva l’esperança que en un futur es pugui convertir en un sector dinàmic i que no depengui tant de les subvencions perquè funcioni per si mateix. El conseller ha insistit en la necessitat de crear unes condicions una mica més favorables perquè el sector forestal pugui arrencar de nou i “el terrenys forestals deixin de ser vistos només com un patrimoni marginal a l’espera de rebre compensacions econòmiques simplement pel fet d’existir”.
 
Finalment, ha volgut concloure felicitant l’esforç d’organitzar tan encertadament aquestes jornades, que també serveixen per a formar, en àmbits pràctics forestals, noves generacions i nous amics que s’incorporen a aquesta categoria de silvicultors professionals.

1  

Imatges

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 77