Educació

Consellera Rigau: "quan inaugures un edifici, hi ha parets, quan inaugures un centre, hi ha vida"

query_builder   2 juny 2012 19:59

event_note Nota de premsa

Consellera Rigau: "quan inaugures un edifici, hi ha parets, quan inaugures un centre, hi ha vida"

  • La consellera ha inaugurat aquest matí l’escola la Bòbila a Cambrils i l’institut els Pallaresos i aquesta tarda l’ampliació del centre Elisabeth
  • La titular d’Ensenyament ha recordat que la primera obligació de mestres i professors és amb els alumnes, per això els ha agraït l’esforç
  • Ha recordat que els adults, ja siguin docents o familiars, són sempre un model davant dels infants
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmar avui que quan s’inaugura un edifici nou sense res, s’inauguren unes parets però “quan inaugures un centre, hi ha vida”. Rigau ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la visita que ha realitzat avui a tres centres del Baix Camp i el Tarragonès. La consellera ha inaugurat l’escola la Bòbila la Cambrils, l’institut dels Pallaresos, i l’ampliació de l’escola Elisabeth de Salou.
 
La consellera ha agraït als alumnes de la Bòbila que en el seu discurs que han fet hagin lloat el centre ja que “aprendre a valorar el que es té és un dels actes intel·ligència”.  Ha assegurat que es tracta d’una bona escola perquè hi ha una direcció bona, una bona professionalitat del claustre, un bon rendiment dels alumnes i uns pares col·laboradors”. Ha recordat que la funció de l’escola és polièdrica i “una d’elles és la de fer un pont entre la família i la societat”
 
En els tres centres la consellera d’Ensenyament ha recordar que davant de la complexitat de la societat, la família et prepara per “l’afecte i l’escola t’ajuda en el respecte”. En aquest punt, ha recordat que la situació econòmica de Catalunya és difícil: “no ens agrada gens saber que devem més del que tenim i la clau no la tenim nosaltres. Hem d’aplicar austeritat per garantir el futur a les noves generacions”.
 
Ha recordat que la riquesa de Catalunya és les persones i, per aquest motiu, “hem de ser exigents perquè el futur dels nostres joves sigui serè i productiu, amb un país que garanteixi la cohesió social la riquesa i el sentit de pertinença”. Rigau, als Pallaresos i durant la inauguració de l’institut de la localitat, ha volgut destacar l’acord amb els municipis del voltant per forjar l’equilibri territorial amb aquest nou institut. També ha felicitat a l’equip educatiu pel projecte del centre que, ha afirmat, “ha quedat clar que ha nascut amb conviccions fortes”. Ha afegit que “si sempre han estat necessàries, ara ho són més que mai”. Ha afirmat: “allà on de veritat dóna fruits l'educació és en la convicció”. Ha recordat que, malgrat la duresa de la situació, si hi ha un col·lectiu que no es pot permetre el desànim són els que “hem optat per fer un servei al país” com els docents, ja que “sabem què val la pena, i sabem diferenciar allò que és essencial i allò que és de més superficial”.
Ha recordat que “la nostra primera obligació és amb els alumnes i agraeixo l’esforç dels mestres i professors”.

La consellera ha destacat l’arquitectura de l’escola Elisabeth a Salou i n’ha destacat que “tot està en funció dels infants i de les necessitats de cada grup”.  Ha recordat que tots els països volen que a través de l’escola es forgi la pertinença a una cultura i Catalunya també hi confia. Ha destacat que tot i haver de donar valor als recursos “la qualitat és inherent als mestres i professors i a les expectatives que els pares tenen en els seus fills”.
La consellera ha destacat la importància de la transmissió de valors i coneixements i ha recordat en les tres escoles que l’adult és un model sempre davant de l’infant: “qualsevol conducte d'adult es un mirall pel nen”.

3  

Imatges

Escola Elisabeth de Salou

Escola Elisabeth de Salou 1176

La consellera mirant els treballs d'un alumne a l'escola la Bòbila de Cambrils

La consellera mirant els treballs d'un alumne a l'escola la Bòbila de Cambrils 1278

Al laboratori de l'Institut els Pallaresos

Al laboratori de l'Institut els Pallaresos 944