Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió d'un front que escombrarà el país d'oest a est a partir de la propera matinada

query_builder   2 juny 2012 14:54

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió d'un front que escombrarà el país d'oest a est a partir de la propera matinada

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, aquest migdia, una prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que han emès l’avís de risc meteorològic per pluges intenses (superant els 20 l/m2 en 30 minuts) que escombraran el país d’oest a est, a partir de la propera matinada. Segons les previsions meteorològiques es veuran afectades totes les demarcacions, menys Tarragona i part de Barcelona. Les precipitacions seran en forma de xàfec. Aniran acompanyes de tempesta i localment amb calamarsa. En moments de xàfec el vent bufarà ratxejat.
 
A partir de la propera matinada, els xàfecs entraran a Catalunya per ponent i les Terres de l’Ebre i s’aniran desplaçant cap a l’est. Segons les previsions del SMC la probabilitat màxima es donarà en la franja de les 14 a  les 20 hores de demà i afectarà, sobre tot, les comarques de la demarcació de Girona i de la Catalunya Central. A partir de les 20 hores de demà l’episodi anirà perdent força i afectarà la demarcació de Girona.
 
 
La DGPC demana extremar les precaucions en la conducció, ja que els xàfecs poden anar acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).