Territori

El conseller Recoder lliura 41 pisos amb protecció oficial a la Ciutat Judicial de l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   3 juny 2012 12:56

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder lliura 41 pisos amb protecció oficial a la Ciutat Judicial de l'Hospitalet de Llobregat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha lliurat avui 41 pisos amb protecció oficial situats a la Ciutat Judicial de l’Hospitalet de Llobregat. Els pisos formen part del Pla de xoc del Departament per oferir els habitatges desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés.
Els pisos lliurats avui pel conseller pertanyen a la promoció Ciutat Judicial de l’Hospitalet de Llobregat i estan situats a la Granvia de l’Hospitalet. La promoció compta amb un total de 128 pisos amb protecció oficial, 32 dels quals estan reservats al Departament de Justícia i 6 a la Mesa Social de l’Ajuntament de l’Hospitalet.  
 
La promoció està situada en un edifici integrat per dues escales iguals i consta de planta baixa, vuit plantes pis i un altell. Els habitatges són tots de lloguer. N’hi ha 96 d’un dormitori, amb una superfície entre 36,30 m2 i 37,77 m2,  i 28 de dos dormitoris  que tenen una superfície de 46,15 m2. Hi ha quatre habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda que tenen un dormitori i estan situats a la primera planta de l’edifici.
 
El preu mensual del lloguer d’aquests habitatges va de 204,45 a 261,42 euros, més despeses de comunitat i IBI. Els habitatges estan destinats a joves i famílies del municipi amb una unitat de convivència mínima de 3 persones.  Per accedir  als 90 pisos disponibles s’han presentat un total de 509 peticions mitjançant el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de l’Hospitalet de Llobregat. Els pisos que no s’han lliurat avui s’aniran entregant en els propers mesos donant impuls a la llista d’espera.
                                                                      
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • Reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • Rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • Règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 233