Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana de l'1 al 3 de juny

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge, hi ha hagut 1 accident mortal amb 1 mort a les carreteres i autopistes catalanes

query_builder   3 juny 2012 20:02

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana de l'1 al 3 de juny

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge, hi ha hagut 1 accident mortal amb 1 mort a les carreteres i autopistes catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària interurbana de Catalunya ha registrat 1 accident mortal amb 1 mort des de les 15.00 h del divendres dia 1 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 3 de juny.
 
L’accident mortal es va produir ahir dissabte a la tarda a l’AP-7 a Tarragona quan una furgoneta va envestir una grua que estava assistint un turisme avariat en el voral i com a conseqüència de l’accident va morir el conductor de la furgoneta, Abdelhak S., de 20 anys d’edat i veí de Constantí. En el sinistre dues persones més van quedar ferides lleus i van ser  traslladades a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.
 
 
Pel que fa a mobilitat, de manera global, ha estat força còmode a les principals vies del país durant tot el cap de setmana. Tot i això aquesta tarda de diumenge hi ha hagut les següents retencions sobretot de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona: 
 
 • 8 km a la N-340 entre Creixell i el Vendrell i 4 km més a l’altura de Torredembarra
 • 7 km a l’AP-7 a la Roca del Vallès
 • 5 km a l’AP-7 a Sant Celoni

 

En els accessos més immediats a la capital catalana hi ha també en aquests moments trams de lentitud a l’A-2 a Sant Vicenç dels Horts i a la C-32 a Sant Boi i Cornellà de Llobregat. En alguns punts s’ha registrat pluja intensa com a l’A-2 a Castellolí on aquesta inclemència meteorològica ha provocat 2 km de lentitud en sentit Barcelona.
 
A la C-32 a Sitges en sentit Barcelona un turisme avariat ha ocupat un carril i s’ha hagut de regular la circulació del túnel per evitar retencions a l’interior d’aquest. A més, una col·lisió frontal entre 2 turismes ha obligat a tallar la N-141e a Bescanó.
 
Aquesta tarda a primera hora hi ha hagut retencions a les carreteres properes al Circuit de Catalunya, un cop ha finalitzat el Gran Premi de Motociclisme: 
 
 • 2 km  a la C-35 a Montmeló en direcció Granollers per enllaçar amb l’AP-7 i la BP-5002
 • 1 km a la C-35 en el mateix punt en sentit Parets del Vallès per agafar la C-17
 • 3,5 km a la C-17 a Mollet del Vallès en sentit sud
 • 1,5 km a la BV-5003 des de l’accés est del circuit fins a l’enllaç amb la C-35   

 

Avui al matí, per accedir al recinte de Montmeló, també s’han format alguns trams de lentitud en aquestes carreteres i a la C-33 i AP-7 . A més dissabte, hi va haver intensitat a les vies dels voltants del circuit, a l’entrada i a la sortida de les sessions d’entraments del campionat.  
 
Convé destacar que les mesures especials de trànsit desplegades per l’SCT juntament amb els Mossos d’Esquadra amb motiu del Gran Premi de Motociclisme han facilitat l’accés i la posterior sortida del Circuit de Catalunya aquest cap de setmana i han minimitzat les afectacions viàries.
 
 
Al llarg d’ahir dissabte es van produir diverses incidències viàries que van complicar puntualment el trànsit:
 
 • a la C-60 a la Roca del Vallès on un vehicle avariat va tallar un carril en direcció Granollers
 • un accident a la C-58 a Montcada i Reixac va tallar un carril en sentit Barcelona
 • un accident amb 3 ferits greus va afectar la sortida 31 de l’autopista C-32 a l’altura de Sitges
 • a la C-14 a Ribera d’Urgellet una col·lisió frontal entre dos turismes va obligar a restringir el trànsit més de dues hores
 • a la C-65 a Quart per un accident es va fer pas alternatiu
 • l’accident mortal de l’AP-7 a Tarragona va provocar el tall de dos dels tres carrils de l’autopista en direcció sud fins a les 18.00 h i es va mantenir un carril restringit durant dues hores més per les tasques de neteja de la incidència.
 • Un camió avariat va tallar un carril a l’AP-7 a Montmeló en sentit Tarragona
 • la TP-7013 a la Selva del Camp es va haver de tallar per un accident amb un ferit greu
 • un turisme avariat va tallar un carril a la C-17 a la Garriga
 • hi va haver un carril tallat a la C-33 a Montcada Reixac per un altre vehicle avariat

 

Divendres a la tarda la incidència més destacada va ser l’incendi d’un autocar a l’A-2 al Bruc que va provocar fins a 6 km de retencions a l’autovia en sentit Lleida. A més, la C-15 a Vilafranca del Penedès, per l’accident mortal amb quatre persones mortes del migdia, va estar tallada fins a les 16.30 h de la tarda. La N-141e a Bescanó va patir restriccions al trànsit durant dues hores per una col·lisió frontal entre un camió i turisme que va provocar una persona ferida de gravetat. 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 56