Empresa i Treball

OCUPACIÓ

L'atur registrat baixa de 4.789 persones el mes de maig a Catalunya

query_builder   4 juny 2012 11:06

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

L'atur registrat baixa de 4.789 persones el mes de maig a Catalunya

 
·        La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha valorat aquestes dades “positivament ja que és el tercer mes consecutiu que Catalunya registra una davallada de les dades de l’atur”.
 
·         Catalunya és la comunitat autònoma que presenta una millor evolució en termes interanuals ja que és on menys ha crescut l’atur en relació al mateix període del 2011
 
·         Sànchez ha reiterat que “des del Govern de la Generalitat exigim al Govern central que prioritzi les mesures d’activació laboral per sobre de les bonificacions”
 
 
Catalunya ha registrat una disminució de l’atur de 4.789 persones el mes de maig, el que representa una baixada del 0,8% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 630.932.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha valorat “positivamentles dades d’atur registrat d’aquest maig “ja que és el tercer mes consecutiu que Catalunya registra una davallada de les dades de l’atur”.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha afegit queCatalunya és la comunitat autònoma que presenta una millor evolució en termes interanuals ja que és on menys ha crescut l’atur en relació al mateix període del 2011” i ha destacat querespecte aquest mes de maig, Catalunya, juntament amb Andalusia i Balears, és una de les tres comunitats autònomes on més baixa l’atur”.
 
Tot i aquesta valoració positiva, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha explicat quecal estar alerta amb l’evolució dels contractes indefinits, que no creixen com caldria esperar després de l’aprovació de la reforma laboral; amb els contractes temporals que segueixen presentant una taxa massa alta i l’evolució de la cobertura, que presenta una davallada respecte de l’any passat”.
 
 
En aquest sentit, Sànchez ha reiterat quedes del Govern de la Generalitat exigim al Govern central que prioritzi les mesures d’activació laboral per sobre de les bonificacions i que sobretot articulin dispositius estables que permetin la cobertura i serveis a aquelles persones que han esgotat la prestació d’atur”.  
 
Les dades de l’atur registrat a les oficines de treball del mes de maig de 2012
 
Les dades de l’atur registrat del mes de maig indiquen que per sexes, l’atur ha baixat de 4.466 homes (-1,3%) i de 323 en el cas de les dones (-0,1%), situant la xifra total d’homes aturats en 327.270  i de dones en 303.662.
 
Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha baixat de 1.280 (-2,5%) situant el nombre total de joves en atur en 49.869. Pel que fa a les persones de 25 i més anys, l’atur s’ha reduït en 3.509 persones (-0,6%) deixant la xifra total de desocupats en 581.063.
 
Per sectors, l’aturs s’ha reduït en tots excepte en Sense Ocupació Anterior que ha pujat de 33 persones (+0,1%). En aquest sentit,  l’atur registrat ha disminuït a Serveis en 2.086 persones (-0’5%); a l’Agricultura, en 1.147 persones (-9,4%); a la Construcció, en 1.120 persones (-1,1 %); i a la Indústria, en 469 persones (-0,5%).
 
L’atur ha baixat a totes les demarcacions: a Tarragona (-1.977), Lleida (-1.213),  Girona (-1.097) i Barcelona (-502).
 
 
 
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Declaracions de la secretària d'Ocupació, Esther Sànchez.

Declaracions de la secretària d'Ocupació, Esther Sànchez.
MP3 | 925

Declaracions de la secretària d'Ocupació, Esther Sànchez.

Declaracions de la secretària d'Ocupació, Esther Sànchez.
MP3 | 1251