Ports

El creuer Island Escape fa la primera escala del mes de juny al port de Palamós amb 1.570 passatgers a bord

query_builder   4 juny 2012 14:22

event_note Nota de premsa

El creuer Island Escape fa la primera escala del mes de juny al port de Palamós amb 1.570 passatgers a bord

El creuer Island Escape ha donat avui el tret de sortida a les escales de juny del port de Palamós amb 1.570 passatgers a bord.  Durant el mes de juny es preveuen rebre a Palamós un total de 4.500 creueristes. Per altra banda, Ports de la Generalitat ha participat amb el port de Palamós aquests dies a la 40a Assemblea general de MedCruise celebrada a Tunis.
Ports de la Generalitat
El creuer Island Escape avui a Palamós
1.570 passatgers amb l’Island Escape
 
El port de Palamós ha rebut avui el creuer Island Escape amb 1.570 passatgers, majoritàriament de nacionalitat britànica, i 552 tripulants. El creuer ha arribat a l’enclavament empordanès a les 8.30 h procedent de Canes (França) i després de fer un escala de més de nou hores salparà,  a les 18.00 h,  cap al port de Palma de Mallorca. La d’avui és la primera de les cinc escales que preveu fer aquest creuer al llarg de la temporada 2012 en aquest port de la Costa Brava.

El creuer Island Escape, amb bandera de Bahames, disposa de 772 camarots, piscines, restaurants, bars, pubs, teatre, casino, discoteca, spa, gimnàs, saunes i botigues, entre d’altres.
 
Pel que fa a característiques tècniques el creuer té una eslora de 185 m, un calat de 7 m, una mànega de 30,5 m i un registre brut de 40.171 tones.
 
MedCruise
 
Ports de la Generalitat, membre de la Junta Directiva de MedCruise, ha participat aquests dies amb el port de Palamós a la 40a Assemblea general de l’associació que emmarca els ports que reben creuers a la Mediterrània (MedCruise), que s’ha celebrat del 30 maig fins al 2 de juny a Tunis. Una de les novetats destacades d’aquesta edició ha estat l’admissió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona com a nou membre associat de MedCruise, amb l’objectiu de donar suport als ports de Ports de la Generalitat.
 
En aquesta Assemblea s’han donat cita més de 100 representants d’instal·lacions portuàries i de companyies navilieres d’arreu del món.
 
L’associació MedCruise es va crear l’any 1996 per impulsar tots els ports de l’arc  mediterrani que reben tràfic de creuers entre les principals companyies del sector. MedCruise es compon de 69 socis que representen 100 ports de la Mediterrània i àrees de l’oceà Atlàntic, la mar Negra i la mar Roja.
 
8.700 turistes de creuer fins al mes de juny
 
Més de 4.500 passatgers de creuer visitaran Palamós i altres municipis de les comarques gironines durant el mes de juny. Segons les previsions, des de març fins a juny el port empordanès haurà rebut  7 escales de creuer amb  8.700  creueristes. La propera escala la realitzarà el Thomson Dream, el pròxim divendres 8 de juny.
 
Aquestes xifres de passatgers de creuer són el resultat de l’impuls dut a terme des de Ports de la Generalitat conjuntament amb l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i els operadors portuaris per potenciar l’activitat creuerística al port de Palamós.  L’impuls donat al sector afavoreix el creixement del turisme de creuer, amb la qual cosa s’aporta riquesa al municipi i a les comarques gironines.
 
 
4 de Juny de 2012

1  

Imatges

L'Island Escape a Palamós

L'Island Escape a Palamós 1853

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 134