Esport

El Palau de la Generalitat acull la presentació oficial del Gran Premi Aperol de Catalunya de Moto GP

query_builder   29 maig 2012 20:18

event_note Nota de premsa

El Palau de la Generalitat acull la presentació oficial del Gran Premi Aperol de Catalunya de Moto GP

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui al Palau de la Generalitat la presentació del Gran Premi de Catalunya de Moto GP, que tindrà lloc aquest proper cap de setmana al Circuit de Catalunya. “Si es fa un cert esforç per mantenir viu” el món del motociclisme i el Gran Premi del Circuit de Catalunya és “perquè uneix esport, tradició, situa Catalunya món i genera indústria, llocs de treball i riquesa”, ha dit el president Mas.
sge
Amb aquest missatge, el cap de l’Executiu ha volgut recolzar aquest esport i tots els pilots catalans que hi competeixen. Durant el seu discurs, el president ha explicat les diferents raons que fan que “en moments complicats com els actuals se segueixin prestant atenció i recursos a aquesta tradició”. En primer lloc, ha destacat la “tradició esportiva”, perquè “Catalunya és un país que ha excel·lit en el món de l’alta competició i quan intentem vendre el país en positiu a tot arreu i situar-lo al món perquè sigui reconegut és precisament perquè gent d’elit estan a dalt de tot i són referents en el món”.
 
L’altra vessant del món del motor que justifica aquest recolzament, en paraules del president, és “ tot el moviment econòmic que hi ha a darrera, de creació de riquesa i de llocs de treball”. Perquè, tal i com ha assegurat Artur Mas, el motociclisme “no és només projecció internacional i esport, sinó també economia, i això en aquest moment és especialment important”.
 
Per aquests motius, el president ha demanat a tots els ciutadans que “responguin aquest cap de setmana” assistint al Circuit “perquè continuï una afició i una tradició que a casa nostra fa molt de temps que dura”. Per últim, davant dels pilots i de nombroses personalitats del món del motor, Artur Mas ha volgut “agrair a totes les persones que estan vinculades a aquest món la dedicació i l’esforç posat”.
 
La presentació del Gran Premi de Moto GP s’ha fet enguany al pati gòtic del Palau de la Generalitat, en un acte amb els pilots catalans que participen en el campionat. De la categoria de Moto GP, hi han assistit Dani Pedrosa, Aleix Espargaró, Jorge Lorenzo i Ivan Silva; de Moto 2, Marc Márquez; Pol Espargaró; Toni Elias; Axel Pons, Esteve Rabat i Elena Rosell; i de la categoria de Moto 3, Maverick Viñales, Àlex Rins, Àlex Màrquez, Isaac Viñales i Jordi Torres.
 
Entre les autoritats, cal destacar la presència del president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera; el CEO de Dorna, Carmelo Ezpeleta; el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià; els presidents de les Federacions Catalana i Espanyola de Motociclisme, Josep Abad i Juan Moreta, respectivament; la tinent d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, i l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil.

 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 1014