Drets Socials

Foto de l'acte

Benestar Social i Família destinarà enguany 11,9 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Lleida

El conseller Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Lleida

query_builder   4 juny 2012 18:29

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família destinarà enguany 11,9 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Lleida

El conseller Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Lleida

Foto de l'acte
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat avui els contractes programes 2012-2015 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Lleida en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany un import total d’11.923.723,93 € al finançament de tots aquests serveis als consells comarcals i als ajuntaments de més de 20.000 habitants. Avui s’han signat els acords amb els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i el Solsonès i l’Ajuntament de Lleida. Els contractes programa amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Conselh Generau d’Aran ja es van signar el mes de maig passat durant la visita que el conseller va fer a aquests territoris.
 
El conseller Cleries ha destacat que aquest acord “garanteix estabilitat als ens locals i comarcals i segueix una línia de continuïtat”. “En un moment com el que estem vivint de dificultat, des del Govern de la Generalitat prioritzem l’atenció a les persones i creiem que la bona feina que es fa des de la primera línia d’atenció des dels consells comarcals i els ajuntaments cal seguir-la reforçant fent aquesta aposta conjunta”, ha afegit Cleries.
 
El conseller ha explicat que el contracte programa “consolida i reforça el treball conjunt entre Administracions” i que cal seguir aprofundint en aquesta línia de col·laboració per donar la millor atenció possible a la ciutadania.
 
En aquest sentit, Cleries s’ha mostrat convençut que el contracte programa és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. “A través d’aquesta fórmula els ajuntaments, els consorcis i els consells comarcals reben el finançament que els hi correspon de la Generalitat i ho fan segons uns sistema de transferència en els condicions fixades per la llei, no en un marc de subvenció com es feia anteriorment i, això els ofereix més estabilitat”, ha dit el conseller.
Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals al conjunt de Catalunya.  
 
 
Acord Marc consensuat amb l’ACM i la FMC
 
Els contractes programa subscrits avui s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015 que ja fa unes setmanes va signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
 
Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d’igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.

1  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 1529