Salut

Boi Ruiz es reuneix amb el responsable operatiu de la xarxa de l'OMS FIC Network

query_builder   4 juny 2012 17:44

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz es reuneix amb el responsable operatiu de la xarxa de l'OMS FIC Network

El conseller Boi Ruiz amb el responsable operatiu de la xarxa de l¡'OMS FIC Network, Bedirhan Üstün
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha rebut avui, 4 de juny, al Cap de la Unitat de classificació, terminologies i estàndards, dins de la divisió de Sistemes d’Informació de Salut, de la seu central de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Ginebra, Bedirhan Üstün. A la reunió també han estat presents el director de l’Oficina de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep Antoni Pujante, el cap de gabinet, Jaume Tort, i un membre de la Unitat de l’Oficina de Relacions Internacionals i Cooperació, Jaume Canela.
 
Bendirhan Üstün és també el responsable operatiu, des de l’OMS de la xarxa FIC Network, a la que el Departament de Salut pertany des de l’any 2011 dins l’àmbit de Classificació de malalties. A la reunió s’han comentat diferents aspectes sobre la candidatura de Barcelona 2014 dins la reunió anual de l’OMS FIC Network que organitzarà la Fundació TIC Salut amb el suport de l’AIAQS i el Departament de Salut. Actualment, des del Departament de Salut s’està treballant perquè el 2014 Barcelona aculli l’esdeveniment més important en matèria de conceptualització i estandardització d’informació de salut.
 
La Fundació Tic Salut i el Departament de Salut van participar l’octubre de l’any passat en el WHO FIC Betwork Meeting que es va celebrar a la Ciutat del Cap a Sud-Àfrica. A la reunió, que tenia l’objectiu d’afavorir la comunicació entre governs de salut, proveïdors i usuaris, es van presentar tres eixos que han format part de l’experiència catalana com són la creació de subconjunts de la terminologia SNOMED en la implantació de la Història Clínica Compartida, la generació d’un sistema d’indicadors de salut orientat a la comparació internacional i l’impacte de la implementació estratègica de les TIC.
 
El conseller Boi Ruiz ha explicat el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 que l’ha valorat com a document estratègic que articula la reforma del sistema sanitari català amb la voluntat de racionalitzar i optimitzar l’ús dels recursos a partir de l’eficiència clínica en l’abordatge de l’atenció mèdica i sanitària.