Educació

Un total de 320 educadors participen en el 6è Congrés Educació i Entorn a la Seu d'Urgell

query_builder   5 juny 2012 11:55

event_note Nota de premsa

Un total de 320 educadors participen en el 6è Congrés Educació i Entorn a la Seu d'Urgell

 
  • S'ha dut a terme els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny a la Seu d'Urgell.

 

  • El contingut de la present edició s'ha centrat en la lectura.

 

6è Congrés Seu d'Urgell

 

El 6è Congrés Educació i Entorn, sota el títol “Lectura, Família i Xarxes Socials”, s'ha dut a terme els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny a la Seu d’Urgell i ha aplegat un total de 320 professionals de l'àmbit educatiu. El contingut de la present edició s'ha centrat en la lectura.

 
Les activitats programades –conferències, espais de reflexió, presentació d'experiències i taules rodones, entre d'altres- s'han dividit en tres eixos: Lectura i Escola, Lectura i Família, i Lectura i Entorn. Així doncs, les diverses activitats han girat entorn a la lectura entesa com una estratègia per a la millora de la competència comunicativa, i, en conseqüència, de l’èxit escolar. Amb aquest congrés s'ha volgut potenciar una acció col·laborativa entre els centres educatius, les famílies i els diferents agents, entitats i institucions de l'entorn que intervenen en el procés educatiu.
 
L’escriptora Maria Barbal va ser l'encarregada d'oferir la conferència inaugural titulada "La lectura, un viatge amb retorn". Aquesta edició també ha comptat amb l’espai el “Congrés a la Plaça” que ha presentat una àmplia oferta de tallers, jocs i activitats diverses relacionades amb el món de la lectura.
 
El mes de juny de 2003 es va desenvolupar a la Seu d’Urgell el primer Congrés Internacional Multiculturalitat i Ciutadania, i el mes de juny de l’any següent se’n celebrà la segona edició, ambdós organitzats pels serveis educatius de la Seu d’Urgell, l’Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A partir de l’any 2005, el Departament d’Ensenyament n’agafa la direcció i es comencen a organitzar els congressos amb una periodicitat bianual amb el lema “Educació i Entorn”. El 3r Congrés, celebrat el 2006, se centrà en els Plans Educatius d’Entorn, el 4t, en la convivència i el 5è, que va tenir lloc el 2010, se centrà en la participació per a l'aprenentatge.
 

1  

Imatges

6è Congrés Seu d'Urgell

6è Congrés Seu d'Urgell 1050