Territori

Entra en vigor l'homogeneïtzació a 120 km/h de la velocitat màxima a la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga

query_builder   5 juny 2012 14:03

event_note Nota de premsa

Entra en vigor l'homogeneïtzació a 120 km/h de la velocitat màxima a la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la concessionària Cedinsa Llobregat, ha adequat la senyalització vertical en 28 km de la C-16 per tal d’homogeneïtzar a 120 km/h la velocitat màxima permesa a tot el tram entre Sant Fruitós de Bages i Berga.
Canvi senyalització C-16
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha adequat la senyalització vertical de la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga per tal d’homogeneïtzar la velocitat màxima a 120 km/h a tot el tram. Amb aquest canvi, s’han igualat les característiques d’aquesta via a les de l’autopista C-16 entre Terrassa i Manresa.
 
La C-16 abasta entre Sant Fruitós de Bages i Berga 33,7 km de longitud i fins ara s’hi podia circular a 120 km/h en els seus extrems, dos trams que sumaven 5,7 km. A la resta del tram (28 km), la velocitat màxima era de 100km/h i en el tram dels túnels de Casserres, per motius de seguretat, es recomanava la circulació a 80 km/h.
 
El Departament de TES, després d’analitzar l’estudi de velocitats elaborat per la concessionària Cedinsa Llobregat, va considerar que era viable tècnicament circular en aquesta via a 120 Km/h. D’aquesta manera, TES recollia també una demanda dels conductors i del territori.
 
Les tasques per a modificar la senyalització al tronc i els ramals de la C-16 es van desenvolupar al llarg del dia d’ahir. Per reforçar les condicions de seguretat viària, existeixen tres zones on es recomana circular com a màxim a 80 i a 100 km/h. Són els túnels de Casserres (80 km/h) i dos trams de traçat lleugerament sinuós a Balsareny i a Puig-reig (100 km/h).

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1434

Fotografia

Fotografia 1007

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 112