Salut

El 6 de juny es commemora el Dia del Donant

Entre gener i maig de 2012 a Catalunya s'han fet 348 trasplantaments amb òrgans procedents de 163 donants

query_builder   5 juny 2012 16:13

event_note Nota de premsa

El 6 de juny es commemora el Dia del Donant

Entre gener i maig de 2012 a Catalunya s'han fet 348 trasplantaments amb òrgans procedents de 163 donants

El Departament de Salut, l’Organització Catalana de Trasplantaments i les associacions de pacients organitzen demà, 6 de juny, diversos actes en commemoració del Dia del Donant.
 
L’acte principal serà demà a les 16.45 h, a la plaça de la Sagrada Família (façana de la Passió), en què es farà un homenatge als donants davant del Monument al Donant. Posteriorment a les 19 h tindrà lloc una missa a la Catedral de Barcelona i el proper diumenge, dia 10, a les 10.30 h, es farà una caminada en agraïment de les persones trasplantades, que tindrà la sortida davant de l’edifici de la Pedrera i finalitzarà davant del Monument al Donant al Parc de la Sagrada Família.
 
A Catalunya, des del mes de gener fins al mes de maig de 2012 s’han realitzat 348 trasplantaments amb òrgans procedents de 163 donants. D’aquests 348 trasplantaments, 219 van ser de ronyó, 74 de fetge, 23 de cor, 23 de pulmó i 9 de pàncrees. En 28 anys d’activitat de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) al voltant de 18.000 persones han pogut salvar o millorar la seva qualitat de vida gràcies a la donació d’òrgans de 7.000 donants.
 
L’OCATT és l’organització responsable de planificar, ordenar i coordinar les activitats relacionades amb l’extracció, la conservació, la distribució, el trasplantament i l’intercanvi d’òrgans i teixits per utilitzar-los amb finalitats terapèutiques.
 
L’activitat de donació i trasplantament que cada any es du a terme a Catalunya és possible gràcies als donants i a les seves famílies, a l’esforç i dedicació dels professionals, a les institucions de l’àmbit sanitari i no sanitari que participen en el procés de donació i trasplantament i a la col·laboració de les associacions de pacients.
 
Més informació: