Oficina del President

Els presidents de Catalunya, Illes Balears, València i Múrcia amb l'alcalde Trias i el secretaria general de Fermed durant la jornada sobre el Corredor Mediterrani

El president Mas reclama "sentit comú" per prioritzar el nou model productiu que representa el Corredor mediterrani

query_builder   6 juny 2012 16:00

event_note Nota de premsa

El president Mas reclama "sentit comú" per prioritzar el nou model productiu que representa el Corredor mediterrani

  • El cap de l’Executiu ha clos avui una jornada sobre l’impacte socioeconòmic d’aquesta infraestructura, acompanyat dels presidents de Múrcia, Balears i València
  • Artur Mas demana “realisme” per distingir allò que és necessari dels bons desitjos
Els presidents de Catalunya, les Illes Balears i València aquest migdia al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat
Els presidents de Catalunya, les Illes Balears i València aquest migdia al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat aquest migdia “al sentit comú de l’Estat espanyol” perquè aposti per prioritzar la construcció del futur Corredor mediterrani “que és el model de creixement i el model productiu que necessita el país ara “. Un model, ha dit, “que pot enterrar definitivament l’existent fins ara basat en l’especulació i els diners fàcils, que ha fracassat estrepitosament, i donar-nos un senyal clar de cap on hem d’anar els propers anys”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions avui en el decurs de l’acte de cloenda de la Jornada “El Corredor mediterrani: impacte socioeconòmic a la seva àrea d’influència”, organitzada per l’Associació Ferrmed. Aquesta jornada s’ha celebrat al recinte firal Gran Via de Fira de Barcelona, en el marc del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL). El cap de l’Executiu ha estat acompanyat dels presidents de Múrcia, Ramon Valcárcel; de les Illes Balears, José Ramón Bauzà; i de València, Alberto Fabra, i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president Mas ha insistit que el Corredor mediterrani representa “un model d’inversió productiva, d’economia productiva, on hi ha les fàbriques, els tallers, les universitats, els centres de recerca i l’orientació exterior de l’economia del conjunt de l’Estat”. Per això, ha reclamat que sigui una prioritat d’acció per al Govern espanyol.
 
En aquest sentit, Artur Mas, tot i entendre la voluntat de l’Executiu espanyol perquè el Pla d’infraestructures en el seu conjunt sigui més ambiciós, ha demanat que “s’apliqui el sentit comú, per tal d’intentar veure on hi ha les prioritats” perquè “en un moment en què hi ha pocs diners -ha explicat- per molta ambició que li vulguem posar, al final s’ha de prioritzar i dibuixar per on comencem”. Una priorització ha assenyalat el president que estirarà de la resta.
 
El cap del Govern ha alertat que “no s’han de confondre els bons desitjos amb les realitats”. “Aniria molt bé que quan es presenten els plans (d’infraestructures) aquests anessin acompanyats del realisme necessari per saber que allò que és necessari i el projecte finalment es converteixi en una realitat”, ha reblat.
 
A l’acte de cloenda hi han assistit també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el president del SIL, Enrique Lacalle, i el president i secretari general de FERRMED, Jacinto Seguí, i Joan Amorós, respectivament.
 
FERRMED, l’entitat organitzadora de la jornada, és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 2004 a iniciativa del món empresarial, i que té com a objectiu contribuir a la millora de la competitivitat europea per mitjà de la promoció de les connexions dels ports i aeroports, la impulsió del Gran Eix Ferroviari de mercaderies Escandinàvia-Rin-Roine-Mediterrani Occidental i a un desenvolupament més sostenible a través de la reducció de la pol·lució i les emissions de gasos que afecten el canvi climàtic.

2  

Imatges

Els presidents de Catalunya, Illes Balears, València i Múrcia amb l'alcalde Trias i el secretaria general de Fermed

Els presidents de Catalunya, Illes Balears, València i Múrcia amb l'alcalde Trias i el secretaria general de Fermed 783

Els presidents Mas, Bauzá i Fabra al Palau de la Generalitat

Els presidents Mas, Bauzá i Fabra al Palau de la Generalitat 1117