Drets Socials

El Govern condemna l'agressió a una dona de Reus víctima de la violència masclista

query_builder   6 juny 2012 18:01

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'agressió a una dona de Reus víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna i rebutja la greu agressió que va rebre ahir una dona a Reus, presumptament a mans de la seva parella.
 
Gatell ha expressat el suport del Govern a les dones que es troben en situació de violència masclista i al seu entorn, i ha subratllat que “es tracta d’una xacra que només podrem eradicar des del treball contundent, coordinat i unitari del Govern de la Generalitat, l’administració local, el teixit associatiu, els agents professionals implicats,  i la societat en el seu conjunt”.
 
La presidenta de l’ICD ha afirmat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista.
 
Les dones afectades i les persones que coneguin casos poden trucar a la  Línia 900 900 120. Aquest servei atén les demandes relacionades amb qualsevol situació de violència masclista en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. També  es poden adreçar als serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) on també es fa detecció de casos de violència masclista i s’ofereix  ajuda especialitzada.