Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat, a través de la plataforma Catalan Wines USA, impulsa més de 30 acords d'exportació de vins i caves catalans als Estats Units

query_builder   6 juny 2012 16:34

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat, a través de la plataforma Catalan Wines USA, impulsa més de 30 acords d'exportació de vins i caves catalans als Estats Units

 
·        La iniciativa “Catalan Wines USA” impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó ha presentat aquesta setmana una selecció de cellers catalans a Nova York davant prop de 150 importadors i distribuïdors nord-americans.
 
·        Empreses com Mayol Viticultors, El Xamfrà, Viladellops o Casa Mariol ja exporten a través de la plataforma a diferents Estats del país nord-americà.
 
 
Catalan Wines USA, la plataforma creada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó per promocionar i comercialitzar els vins i caves catalans als Estats Units, ha impulsat més de 30 acords d’exportació des de la seva posada en marxa al 2010. La plataforma s’ha presentat aquesta setmana a Nova York davant de 150 importadors i distribuïdors nord-americans.
 
En les dues primeres edicions (2010 i 2011) de Catalan Wines USA, la plataforma ha donat servei a una vintena de bodegues catalanes per impulsar l’obertura al mercat dels Estats Units. Cellers de diferents Denominacions d’Origen (DO) de Catalunya ja exporten a set Estats del país nord-americà; és el cas de Mayol Viticultors, El Xamfrà, Viladellops, Casa Mariol i Canals i Munné.
 
L’edició 2012 de Catalan Wines USA compta amb 14 bodegues participants, un 40% més que l’any anterior. Al tast de productes a Nova York s’han presentat una selecció de vins i caves d’Agnès De Cervera, Canals i Munné, El Grial, Mas Codina, Miquel Pons, Cooperativa Falset Marçà i Mayol Viticultors.
 
A la presentació dels productes també han assistit compradors de botigues especialitzades, cadenes de distribució majorista de vins, restaurants, sommeliers i representants dels departaments de càtering  d’universitats de la zona. La mostra de vins ha tingut una molt bona acollida i els assistents n’han destacat la qualitat, varietat i la relació qualitat-preu i la presentació.
 
Catalan Wines USA (www.catalanwinesusa.com)
 
La plataforma Catalan Wines USA proporciona als cellers catalans tant el servei comercial com logístic als Estats Units, permetent a les bodegues servir directament a distribuïdors, minoristes i restaurants des del primer moment.
 
Nova York és la vuitena ciutat on es presenten els productes catalans, després de San Juan (Puerto Rico), Atlanta, Boston, Washington DC, Chicago, Miami i Houston. Les pròximes presentacions seran a Seattle (octubre 2012), Dallas (febrer 2013) i Los Angeles (juny 2013).
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la presentació de Catalan Wines USA a Nova York

Imatge de la presentació de Catalan Wines USA a Nova York
JPG | 2587