Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Primera fira per promocionar els productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   7 juny 2012 10:57

event_note Nota de premsa

Primera fira per promocionar els productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La fira pretén dinamitzar socioeconòmicament les iniciatives que contribueixen a mantenir viu el territori del Parc
 
L’organitzen conjuntament el Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós
 
 
El proper diumenge 10 de juny, tindrà lloc la primera edició de la Fira de Productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’Ovella Aranesa, a la població d’Arrós de Cardós (Pallars Sobirà). Aquesta fira té com a finalitat principal promocionar la comercialització dels productes artesanals i alimentaris que s’elaboren als 15 municipis del Parc Natural de l’Alt Pirineu, en el marc de la línia de treball del Parc per a la dinamització socioeconòmica de les iniciatives que contribueixen a mantenir viu el seu territori. Aquest aspecte és especialment rellevant en l’actual context de crisi econòmica. Alhora, la fira vol destacar la importància de l’ovella aranesa, una raça poc coneguda que és la més habitual a les valls del nord del Parc.
 
La data de realització fora de la temporada alta busca atreure visitants al territori en una època de l’any en què el seu nombre és menor. La fira també omple un buit de caire geogràfic, ja que fins a la data no n’hi ha cap a la vall de Cardós.
 
El programa de la Fira inclou, com a aspectes més rellevants, una ruta guiada fins a la Borda de Llosaus (que s’està restaurant amb la coberta de palla), un concurs de xolla d’ovella aranesa (elèctrica i manual), una mostra de dalla a mà i un dinar popular amb carn a la brasa de corder de raça aranesa. Al llarg del dia, també hi haurà venda d’artesania i productes agroalimentaris fets als municipis del Parc Natural, mostra d’ovelles araneses, tallers, contacontes i activitats per a infants.
 
Aquesta Fira, l’organitzen conjuntament l’Ajuntament d’Esterri de Cardós i el Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. La fira compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’IDAPA, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments de Lladorre i Vall de Cardós, i l’associació ACORA de ramaders d’ovella aranesa.