Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura vuit pisos a Calaf i deu a Prats de Rei

query_builder   7 juny 2012 14:35

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura vuit pisos a Calaf i deu a Prats de Rei

Foto lliurament Calaf
Lliurament d'habitatges de Calaf
El subdirector general de Promoció d’Habitatge Protegit de la Generalitat, Antoni Teignier, i l’alcaldessa de Calaf, Maria Antonia Trullàs, van lliurar ahir les claus de vuit pisos amb protecció oficial a Calaf (Anoia). Els habitatges s’inclouen en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés.
 
Els habitatges lliurats a Calaf són de lloguer i es distribueixen en dues promocions. Dels de l’avinguda de Josep Tarradellas, se n’han lliurat cinc que tenen un dormitori en una superfície entre 41,01 m2 i 42,05 m2, i el preu mensual del lloguer és de 134,45 a 137,85 euros. Del carrer de Sant Antoni, se n’han lliurat tres, també d’un dormitori, i que tenen una superfície de 37 m2 a 41,69 m2, el preu mensual del lloguer va de  116,77 a 131,57.  Als preus indicats cal afegir les despeses de comunitat i l’IBI.
 
Avui s’han lliurat  també 10 habitatges a els Prats de Rei (Anoia) situats al passeig Josep Ma Llobet. Els pisos són de lloguer amb opció de compra. N’hi ha un de dos dormitoris  i nou de tres dormitoris en una superfície entre 60,07 m2 i 87,98 m2. Tots tenen una plaça d’aparcament vinculada i el preu mensual del lloguer va de 180,41 a 248,01 euros, més despeses de comunitat i IBI. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Imatges

Foto lliurament Calaf

Foto lliurament Calaf 1024

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Calaf i els Prats de Rei

Nota de premsa Calaf i els Prats de Rei
PDF | 44