Oficina del President

El president, durant l'acte

President Mas: "Els 50 anys d'Edicions 62 ens demostren que qui lluita pot guanyar"

query_builder   7 juny 2012 22:28

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els 50 anys d'Edicions 62 ens demostren que qui lluita pot guanyar"

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 50è aniversari d’Edicions 62
 
  • Artur Mas destaca que els impulsors d’aquest projecte van ser “moderns en el país del No-Do” i “lliures en un país que era presoner de la dictadura”
El president Mas, durant la seva intervenció en l'acte
El president Mas, durant la seva intervenció en l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquest vespre durant l’acte commemoratiu del 50è aniversari d’Edicions 62 que aquest grup editorial és un exemple que “qui lluita pot guanyar”. El cap de l’Executiu ha assegurat que “qui lluita pot perdre, però també pot guanyar” i ha afegit que “el nostre país ha de lluitar perquè un país que no està disposat a lluitar ja ha perdut”.
               
El cap del Govern ha destacat que els impulsors d’aquest projecte editorial, que va néixer el 1962, van ser “moderns en el país del No-Do i no era senzill ni fàcil” i “lliures en un país que era presoner de la dictadura”. “Van encendre la flama de la llibertat i van il·luminar, com els fars, determinades consciències i sensibilitats”, ha reblat.
 
Artur Mas ha felicitat i ha expressat el seu agraïment als fundadors d’Edicions 62 i als que han continuat el projecte per haver tingut el coratge, la visió i la capacitat de sumar esforços i sensibilitats en uns temps molt complicats, difícils i foscos”. El president Mas també ha agraït als fundadors d’Edicions 62 que “van obrir clarianes enmig d’una selva espessa que pretenia engolir el nostre país i fer-lo desaparèixer”.
 
A l’acte, que ha tingut lloc al CaixaForum de Barcelona, també hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; els consellers d’Ensenyament, Irene Rigau, i de Cultura, Ferran Mascarell, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, entre d’altres. A més del president, hi han intervingut el director general i el president del Grup 62, Xavier Mallafré i Josep Maria Castellet, respectivament.
 
Des del seu naixement, l’any 1962, Edicions 62 ha publicat aproximadament 5.000 títols de tots els gèneres en llengua catalana. El catàleg, amb més de 2.000 autors, inclou 47 premis Nobel i 30 “best-sellers”, entre els quals destaca Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo, amb més d’un milió d’exemplars.

1  

Imatges

El president durant el parlament

El president durant el parlament 482